Rautacisme

În Lomb se vor turna filme cu avalanșe de pământ. Coroian a anunțat că a început deja selecția firmelor care se vor activa în Buftea de Cluj

Aberațiile conducerii Cluj Innovation Park (care administrează Buftea de Cluj și Centrul de sprijinire a afacerilor TEAM) continuă. În primăvară, Alexandru Coroian, directorul Cluj Innovation Park se bătea cu pumnul în piept că în iunie, cel târziu în iulie vor fi semnate primele contracte cu firmele care vor veni în Lomb, acum același Coroian a declarat, ieri, pentru Mediafax că începe procedura de selecție a firmelor. În plus, în mai, spunea că până la sfârșitul anului va fi plin de investitori în Lomb. Acum, termenul s-a schimbat – peste un an vor fi atâția investitori în Buftea de Cluj și TEAM încât nu va mai fi loc să arunci un ac. 

„Începând de joi vom trece la procedura de selecţie a firmelor care sunt interesate să îşi deschidă afaceri în Cluj Innovation Park, în Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC). Este un interes mare din partea investitorilor, din zona de film, design industrial, proiectare şi traducere. Mizăm pe faptul că într-un an de zile să ocupăm toate spaţiile disponibile şi să găzduim peste 50 de firme, din ţară şi străinătate, care vor crea aproape 300 de noi locuri de muncă”, a declarat Alexandru Coroian pentru Mediafax.

Așteptăm cu interes să vedem lista celor 50 de investitori din zona de film, design industrial, proiectare și traducere. Poate e vorba despre filme cu avalanșe de pământ care se tot surpă de ani de zile? Sau cu vorbe goale aruncate periodic de conducerea Cluj Innovation Park? 

Este interesant și faptul că cele două clădiri în care trebuie să vină investitorii nu sunt gata. Mai mult, lucrările pentru oprirea alunecărilor de teren sunt în întârziere. 

Culmea este că afirmațiile lui Alexandru Coroian se bat cap în cap cu declarațiile viceprimarului Dan Tarcea.

“Lucrările la alunecările de teren continuă, avem acolo patru firme care lucrează. Pe o componentă suntem în întârziere datorită alunecărilor de teren, dar în același timp am reușit să amenajăm un alt drum de acces la acest centru, un drum care nu este asfaltat, dar care este într-o stare excelentă și se poate merge fără niciun fel de probleme și estimez ca circa într-o lună și jumătate să avem primii chiriași în zonă. Regulamentul este astăzi în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. Trebuie să stea 45 de zile în dezbatere publică după care intră în Consiliul Local. Lucrările sunt gata, centrul este funcțional, toate utilitățile sunt acolo – apă, gaz, curent, canalizare. Inclusiv tarifele sunt în dezbatere publică în regulament, ce categorii de companii pot să vină, deci toate lucrurile sunt foarte clare. Avem discuții avansate cu niște companii și instituții foarte, foarte puternice și sper să fie plin în următoarele luni”, a declarat Dan Tarcea, în iulie, la un post de radio local.

Cine aberează oare mai mult? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *