Rautacisme

În Duminica Fariseului, rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, primește „Crucea Transilvană”

În Duminica Vameșului și Fariseului, rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, a primit cea mai înaltă dicstinție din partea Miropoliei: Crucea Transilvană. Un exemplu cum nu se poate mai potrivit al fariseismului și ipocriziei în care se bălăcește Clujul „academic”, unde reprezentanții de seamă ai urbei au transformat momentele solemne de recunoaștere a meritelor în simple ocazii decorativ de superficiale: în cercurile sus-numite decorațiile se acordă între colegi, prieteni și tovarăși, unde toți se decorează între ei. 

Din păcate, academismul clujean al anilor 60-70 a fost cimitirul elefanților din fosta securitate și miliție, iar obiceiul recunoașterii meritelor prin intermediul decorațiilor de tot felul s-a perpetuat având în vedere câți doctori docenți există printre milițieni, securiști și servicii.

„Pentru bogata activitate de înaltă ținută academică și pentru promovarea valorilor tradiționale creștine, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a acordat rectorului Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu, „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului”, notează reprezentanții Mitropoliei Clujului. 

De fapt, evenimentul solemn, care a coincis cu Duminica Vameșului și a Fariseului, este cât poate de real și grăitor, iar aceasta doar dacă este să ne amintim de înalta ținută academică de care a dat dovadă Anca Buzoianu în cazul studentului care și-a exprimat bucuria încheierii lucrării de licență printr-un mesaj virtual cât se poate de naiv: ifinishthisshit, incident ce a fost sancționat „exemplar” de actualul rector al UMF Cluj, doamna Anca Buzoianu: 

 „Mă întristez și mă enervez în același timp! Cap sec, oricum nu putea fi transformată în intelectual făptura. Să pui așa ceva pe net… spune mult despre educație și QI”, a notat Prof. Univ. Dr. Anca Buzoianu.

CITEȘTE ȘI: Decanul UMF Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, terfelește în public o studentă: „Făptură cu cap sec”

Ei bine, dincolo de faptul că acest moment nefericit ne spune câte ceva despre ”eforturile” cadrelor universitare care nu au fost pe măsură, poate că implicarea profesorilor de a transforma niște ”tineri mediocri” în intelectuali nu a reușit. Nu le-a reușit! Doar că această greșeală nu a fost împărțită și asumată de ambele părți.

Iar asta întrucât „academismul” este undeva foarte sus, premiat și recunoscut în cercurile înalte, aceleași cercuri de odinioară, iar studenții sunt incorigibil, undeva foarte jos…

De altfel, actualul rector al UMF Cluj – o instituție de învățământ superior care se distinge printr-o vocație multiculturală, diveristate etnică și religioasă – „se simțea amuzată” în spațiul virtual atunci când propaga mesaje cel puțin dubioase la adresa altor culte creștine: 

,,In Sicilia nu exista martorii lui Iehova. Sicilienilor in genere nu le plac martorii”.

CITEȘTE ȘI: Anca Buzoianu se vrea rector al UMF, dar in cel mai umanist mod isi bate joc de un cult creștin

Curat umanism și aleasă distincție… adevărate „valori tradiționale”.

Pare-se că pentru aceste merite deosebite, dar și pentru multe altele, probabil, mai puțin cunoscute în spațiul public, rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu s-a ales cu o medalie în plus: Crucea Transilvană. 

Pentru asemenea derapaje publice, cea mai înaltă dicstinție este puțin lucru…

Simptomatic rămâne momentul ales pentru decorație: Duminica Vameșului și a Fariseului, pildă evanghelică din care aflăm că „fariseul, stând drept, aşa se ruga în sine: Dumnezeule, Îţi mulţumesc că nu sunt ca ceilalţi oameni, răpitori, nedrepţi, preadesfrânaţi, sau ca şi acest vameş. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câştig…”

Ultima apariție „academică” a rectorului UMF Cluj, Anca Buzoianu, a avut loc chiar în toamna anului 2019, când a participat la nunta VIP a fiului prorectorului UMF Cluj, Ștefan Florian, unde printre invitați s-au regăsit foști membri ai PDL, actual PNL, alături de foști membri ai PSD, actuali membri Pro România, acolo unde „academismul” nu ține cont de culoare politică ci de propriile interese și tovărășii. 

 

 

 

featured image: mitropoliaclujului/facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *