Din oras

În contextul modernizărilor întârziate, viceprimarul Dan Tarcea se plânge pe Facebook de starea deplorabilă a parcurilor

Reprezentanții administrației locale au ajuns să se plângă pe Facebook de mizeria din parcurile clujene, în condițiile în care comunitatea a solicitat de ani buni modernizarea spațiilor verzi și întreținerea acestora. Cum Primăria întârzie cu lucrările de întreținere, dar mai ales de modernizare, Parcul Ferioviarilor a ajuns o ghenă de gunoi. Ziar de Cluj a reflectat delăsarea și lipsa de îngrijire a Parcului Ștefan cel Mare din zona Operei din Cluj

CITEȘTE ȘI: Modernizarea Parcului Ștefan cel Mare, amânată de autorități de la un an la altul

precum și toaletarea agresivă a arborilor din Parcul Detunata

CITEȘTE ȘI: „Să facem în România fain ca la Cluj!” Parcul Detunata rămâne fără arbori după toaletarea agresivă

Nici situația Parcului Feroviarilor nu e mai bună.

„Curățenie în Parcul Feroviarilor

Din păcate cu astfel de situații ne întâlnim aproape în fiecare săptămână.

 
Parcul Feroviarilor urmează să fie modernizat, suntem în faza de evaluare a ofertelor pentru lucrările de execuție. Până săptămâna trecută procedura a fost blocată de o contestație, contestație pe care am câștigat-o la CNSC. 

Printr-un efort comun putem avea un oraș mai curat”, se plânge viceprimarul Dan Tarcea pe pagina sa de socializare. 

Singura zonă verde a orașului – Parcul Mare – este de asemenea în șantier

CITEȘTE ȘI: Cum arată noul trotuar din zona Parcului Mare: zona este făcută praf, iar pietonii sunt pe nicăieri FOTO

Parcul Feroviarilor este al doilea parc ca dimensiune, de cca 6 hectare, din municipiul Cluj-Napoca. Procedura de licitație a fost blocată după contestația depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Recent, primarul Boc a declarat că contestația a fost finalizată în favoarea administrației locale, iar lucrările de modernizare a parcului Feroviarilor ar putea începe în acest an:

„Sîntem în faza de achiziție publică de realizare lucrări.

Avem cinci oferte în evaluare. 

Am câștigat la CNSC o contestație și, în consecință, vom începe lucrările anul acesta, după finalizarea licitației”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Deși Parcul Feroviarilor a intrat în proprietatea Primăriei în urmă cu patru ani de zile, din 2017, lucrările de modernizare ar putea debuta abia la finalul lui 2021. 

Contractul privind amenajarea Parcului Feroviarilor este în valoare de 43.2 milioane de lei/ cca 10 milioane de euro, bani din fonduri europene. 

Durata de realizare a investiției este estimată la un termen de 22 de luni. 

Abandonarea acestui spațiu verde de către autorități vreme de ani de zile a dus la delăsare și mizerie. În contextul în care lucrările de modernizare au întârziat considerabil, parcul a ajuns o ghenă de gunoi. 

Din 2017 se tot vorbește despre modernizarea acestui obiectiv, dar până acum s-au făcut doar concursul de soluții și proiectul tehnic. Lucrările se lasă așteptate. Anul trecut, primarul Emil Boc spunea că totul durează atât de mult din cauza concursurilor de soluții. 

Proiectarea este gata din august 2019.

Atunci Boc preciza că va demara licitația de execuție a lucrărilor după ce e finalizată proiectarea. A trecut însă mai bine de un an și abia în noiembrie 2020 administrația a deschis licitația pentru modernizarea acestui parc. 

Proiectul câștigător al concursului de soluții realizat în parteneriat cu O.A.R. implică reorganizarea și modernizarea unei suprafețe de 5,34 ha.

În noul parc urmează să fie amenajate 2 lacuri artificiale, vor fi plantați arbori și arbuști, instalate echipamente de joacă și fitness în aer liber, mobilier urban modern, rastele pentru biciclete, iluminat public LED, sistem de irigații inteligent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *