In vizor

În Cluj au fost vaccinați MAI MULȚI angajați din domeniile esențiale, decât bolnavi cronici

Scris de 99

Cele mai multe persoane vaccinate în a doua etapă a campaniei de vaccinare sunt vârstnicii peste 65 de ani, potrivit datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) la solicitarea Libertatea.

INSP care a oferit situația vaccinaților din România pe patru categorii: Bolnavi cronici: 68.318 oameni vaccinați. Persoane peste 65 de ani: 131.852. Lucrători din domeniile esențiale: 70.677. Persoane din centre rezidențiale: 21.502. Statistica INSP se referă la perioada 18 ianuarie – 28 ianuarie 2021, primele zece zile ale etapei de masă a vaccinării.

Județul Cluj se află în top în ceea ce privește numărul persoanelor vaccinate. Iată împărțirea pe categorii:

2120 de bolnavi cronici locul șase în clasamentul de la nivel național, după București, Constanța, Iași, Maramureș și Dolj.

2818 sectoare esentiale locul cinci după București (11.380), Iași (4.772), Timiș (3077) și Ilfov (3060).

5401 persoane peste 65 de ani locul patru după  București (16 275), Prahova (7064 ) și Iași (6801),

554 din centrele rezidențiale, Aici Clujul stă mult mai slab, fiind întrecut de județele: București, Iași, Contanța, Dolj, Ilfov, Mureș, Brașov, Satu Mare, Dîmbovița,

În județul Cluj sunt 2000 de persoane în centrele rezidențiale care trebuie vaccinate. Ritmul de vaccinare a scăzut după ce dozele de vaccin au început să fie insuficiente, însă vaccinările continuă pe măsură ce vor ajunge alte doze de vaccin în țară.

Și în Cluj, la fel ca în multe alte județe, lucrătorii din domeniile esențiale au fost vaccinați într-un număr mai mare decât bolnavii cronici. Ambele categorii au fost amânate la vaccinare până ce dozele de vaccin care ajung în țară vor fi suficiente pentru a relua vaccinarea. 

Azi a ajuns în România a șaptea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 163.800 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze care vor fi distribuite către județele arondate. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 4 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 15 hours Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 20 hours In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 21 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 22 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 22 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 22 hours Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 1 day Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 1 day In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 1 day In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 1 day Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
 • Acum 1 day Din oras
  COŞMAR ÎN TRAFIC: Lucrările la Calea Mănăștur au dat traficul peste cap: “500 metri în 20 de minute!” Cei din autobuzele CTP au ales să meargă pe jos. Măcar “vinerea verde” a fost un succes!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE