Din oras

În ciuda opoziției vecinilor, un imobil cu patru niveluri va răsări pe strada București

Scris de 1,279

În 2016, un investitor și-a manifestat dorința de a realiza o construcție pe strada București. Informația nu a fost deloc bine primită de către vecini, aceștia considerând că noul proiect le afectează propietățile. Priectul nu a fost demarat, dar acum, aproapte patru ani mai târziu proprietarul terenului își manifestă din nou dorința de a construi.

”Nu sunt de acord deoarece îmi afectează proprietatea inclusiv rezistența clădirii. În cazul eliberării autorizației de construcție conform proiectului îmi rezerv dreptul de a vă acționa în judecată pentru daune materiale”, menționează vecinii.

La aceste obiecții, investitorul a menționat că au fost purtate mai multe discuții cu vecinii, care însă nu au fost de acord cu niciuna dintre variantele propuse.Dar, acesta menționează că investiția se va derula fără a fi afectată proprietatea vecină.

De asemenea, rezerve privind această investiție au apărut și din partea Școlii Speciale-Centru de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată care își manifesta îngrijorarea că gardul de beton ce împrejmuiește școala poate suferi deteriori, iar orele de curs pot fi afectate prin poluarea sonoră.

În primă fază, acolo s-a dorit realizarea unei clădiri de birouri și locuințe S+P+E+R prin extinderea și etajarea unei clădiri existente. Ulterior, investitorul a venit cu un nou proiect care a fost acceptat de către Serviciul de Evidență Patrimoniu și Cadastru sub rezerva ca acest lucruri vor fi respectate și la momentul realizării investiției și că nu vor afecta proprietatea Primăriei Cluj-Napoca. Potrivit noului proiect construcțiile existente urmau să fie demolate pentru a lăsa loc unui imobil S+P+2E+R.

Patru ani mai târziu, proprietarul terenului vine cu un nou PUD în fața Consiliului Local, doar că de această dată clădirea s-a mai înălțat cu un etaj față de proiectul din 2016.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 2 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 3 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 3 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 4 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 5 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 6 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 7 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 8 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 10 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE