Din oras

În cazul Bojiță, conducerea UMF Cluj a luat poziția struțului: nu se vede, nu se aude, nu se cunoaște

UMF Cluj a fost zguduită ieri când procurorii au anunțat că fostul rector Marius Bojiță este cercetat penal alături de alte patru cadre universitare din cadrul Facultății de Farmacie într-un dosar de corupție.

Ziar de Cluj a încercat să afle cum se raportează conducerea și directorii Universității de Medicină și Farmacie la dosarul în care foști și actuali colegi sunt acuzați de corupție și instingare de fals intelectual.

Rectorul UMF Cluj Alexandru Irimie a ales să se ascundă ca șobolanii, refuzând să răspundă invitației noastre de a-și exprima punctul de vedere. Irimie ne-a obișnuit cu atitudinea sa de stăpân al Universității de Medicină și Farmacie care nu dă socoteală nimănui, chiar dacă o atitudine transparentă ar fi mult mai benefică pentru imaginea Universității.

Citește și:

Rectorul UMF Alexandru Irimie urinează pe transparența banului public și, împreună cu culdușii, jorjii și pilele politice, își bate joc și de presă

Anca Buzoianu decanul Facultății de Medicină se ascunde și ea evitând să discute despre acest subiect, probabil consideră că nu dă bine pentru imaginea ei și ar putea să o afecteze în veșnica ei cursă de urmărire a postului de rector.

Mircea Jorj, directorul Direcției Secretariat General și Juridic a adoptat atitutudinea ”eu sunt mic, nu știu nimic”, afirmând că nu are cunoștințe despre niciun dosar penal, el aflându-se de două săptămâni în concediu medical.

Directorul general administrativ, Silviu Corpodean nici usturoi nu a mâncat nici gura nu-i miroase, ne-a recomandat să ne adresăm conducerii universității, deoarece el nu cunoaște această problemă: ”noi suntem de la magazie, de la lucrări, nu cunoaștem partea aceea”. Corpodean a dorit să pozeze în postura de om munictor, departe de ceea ce se întâmplă mai sus, în lumea intelectualilor. Pentru cei care nu știu, funcția deținută de Corpordean este una extrem de importantă, prin mâna lui trecând cea mai importantă parte, banii. Acesta răspunde de licitații, achiziții, cheltuieli, deconturi, în general în tot ce ține de cash. 

Citește și:

Silviu Corpodean, administratorul UMF, își construiește o viloacă cu o firmă de construcții care a halit bani europeni dintr-un proiect al UMF. DNA, nu vă miroase a corupție?

Toți acești directori ai UMF se prefac că nu au cunoștință despre actele de corupție din cadrul Universității, chiar dacă ei sunt bine înfipți în tot ceea ce se întâmplă la UMF. Tocmai acum toți au alte responsabilități, se spală pe mâini și probabil se bucură că nu au fost ei cei vizați. 

Și domnul Adrian Crivii, Președintele Clubului Oamenilor de Afaceri din cadrul Fundației Transilvania Leaders, unde Marius Bojiță este membru fondator – singurul membru, de altfel, menționat de această prestigioasă fundație, a evitat să se pronunțe pe marginea propunerii de arest înaintate de către Judecătoria Cluj-Napoca pe numele fostului rector al UMF Cluj și a încă 5 membri, într-un dosar privind presupuse ilegalități derulate în cadrul instituției de învățământ superior, în care le sunt aduse acuzații de infracțiuni de corupție și instigare la fals intelectual.

Adrian Crivii a refuzat să se pronunțe pe marginea acuzațiilor aduse membrului fondator al Transilvania Leaders, Marius Bojiță. Evident, demersurile anchetatorilor aduc atingere imaginii fundației pe care o reprezintă fostul rector al UMF, Marius Bojiță.

Mai mult, Adrian Crivii a lăsat să se înțeleagă că abia îl cunoaște pe membrul fondator al Transilvania Leaders, sau că l-a cunoscut „întâmplător”, evitând în mod hotărât să comenteze acuzațiile aduse lui Marius Bojiță și impactul acestei anchete asupra Fundației Transilvania Leaders, precum și a Cubului Oamenilor de Afaceri din care face parte și Adrian Crivii, dar și fostul ministru Ioan Rus.

Fostul rector Marius Bojiță alături de conf. univ. Simona Hegheș, din cadrul Catedrei de Farmacie, prof. univ. Doina Miere, șefa Departamentului de Nutriție, conf. Angela Filip și Roxana Banc, din cadrul Catedrei de Nutriție sunt acuzați de infracțiuni de corupție și instigare la fals intelectual.

Citește și:

Cine este Marius Bojiță? Fost rector UMF, suspect de plagiat și incompatibilitate, lingușitor al lui Ponta, implicat într-un scandal cu medicamente

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *