Rautacisme

În Borhanci s-a dorit cartier de case, dar a ieșit cu blocuri prin amabilitatea lui Boc, vecinul care-ți face lângă casă-un bloc. N-a permis terenul, boss!

Scris de 215

Azi iar l-au pus pe Emil Boc în fața unui microfon prietenos, într-o atmosferă călduță, să poată omul să-și zică bla-bla-urile piaristice fără să-l deranjeze vreo întrebare incomodă. Așa au aflat și clujenii că Urbanismul de Cumetrie din Funăria lui Boc are în vedere să facă cândva un cartier numai de case. Fix așa era cât pe ce să iasă Cartierul Borhanci, dar tectonica, configurația terenului și amicii imobiliari ai Urbanismului de Cumetrie s-au opus.

„În Borhanci era prevăzut acest lucru, din nefericire configurația terenului nu permite. Când va permite, se va face. Acolo e prevăzut să se facă un hub educațional, în primul rând, școală, creșă, grădiniță, spitalul monobloc, bază sportivă, centru de excelență pentru tratarea cancerului. Acolo era prevăzută această procedură, dar acum avem dezbaterea publică. Hai să vedem părți din Sopor pe care să le putem face așa, părți din Bulevardul Muncii, zona de Nord a orașului unde putem discuta despre aceste lucruri”, a explicat Emil Boc.

Edilul spune că creearea unei zone în care să existe doar case, fără blocuri, este posibilă în Cluj-Napoca, în special în Sopor, unde există spațiu de peste 300 de hectare:

„Eu spun că sunt zone în care să se păstreze un regim de acest fel sunt posibile și ascultăm experții, ne consultăm cu ei și le facem. Deci sunt lucruri posibile, în Sopor, în zona de Nord a Clujului, care are 350 de hectare, de la Podul Răsăritului până la Aeroport avem vreo 325 de hectare. Acolo vom discuta viitorul acelei zone, ce se face acolo”, a adăugat Boc.

Dar până la împlinirea acestui vis al lui Boc, care s-a declarat extrem de încrezător că are să se facă și un astfel de cartier, poate îl întreba așa-zisul jurnalist care l-a lăsat să vorbească singur ce a vrut (pe banii noștri, că aceste emisiuni de PR sunt plătite, nu sunt de amorul artei), de ce a distrus și distruge, în continuare, TOATE cartierele de case ale Clujului? De ce a permis blocuri în Centru, în zona istorică a orașului, ce caută ”Coșciugul” imobiliar de pe strada Avram Iancu în peisaj șamd.

În ce privește un viitor cartier NUMAI de case, sunt convins că Boc l-ar aproba din perversitate. Numai ca să mai aprobe, regulat, câte un bloc între acestea.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 3 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 3 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 4 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 5 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 5 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 6 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 8 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 8 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 9 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 10 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 10 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE