Eveniment

În 2021, un copil cu patru clase le-a spus celor de la CJ Cluj pe site-ul făcut pe cumetrii: ”apăi n-a fost prea meseriaș cine v-a lucrat aici”

Scris de 742

Un puști cu patru clase a spart site-ul Consiliului Județean Cluj şi a cerut răscumpărare pentru ca informațiile confidențiale și întreaga bază de date ”să nu ajungă public pe internet”. De aceea CJ cluj și-a făcut anul acesta site nou cu firma Rot Systems București cu frumușica sumă de 33.000 EURO. Realizați cam ce s-a lucrat înainte ”pe cumetrii” acolo dacă a venit un plod cu patru clase să le zică celor de la CJ Cluj: ”apăi n-a fost prea meseriaș cine v-a lucrat aici”.

Hackerul adolescent este din Sibiu, dar domiciliat în prezent în Franța și a fost dat de gol de unul dintre partenerii săi cu care plănuise să atace și alte site-uri ale unor instituții de stat unde ar fi identificat vulnerabilități, scrie ziarulincomod.ro.

Puștiul care a terminat doar patru clase a reușit să spargă şi site-ul Poliției Locale Ploiești, înlocuind informațiiile oficiale cu o serie de anunțuri obscene, dar și clipuri cu manele sau filme pentru adulți.

Lucian L., se recomanda în spațiul virtual Meowless, iar împreună cu alte două persoane administrează mai multe grupuri de Facebook “Romania Hackers”, dar și Romania’s Cyber Army, grup care se regăsește și pe aplicația Discord. Aici ar fi fost purtate discuții privind spargerea site-urilor vulnerabile din România.

Puştiul a fost identificat și prins de către polițiștii din cadrul BCCO Ploiești, pentru ca ulterior să fie trimis în judecată de procurorii DIICOT sub acuzația de alterarea integrității datelor informatice, iar dosarul său se află pe rolul Tribunalului Prahova din septembrie 2022, instanță care a și dispus începerea judecății pe fondul cauzei.

Dosarul său se află pe rolul Tribunalului Prahova din septembrie 2022, instanță care a și dispus începerea judecății pe fondul cauzei.

În mai 2021 victima tânărului a fost pe site-ul Consililui Județean Cluj. Aici adolescentul a fost ceva mai curajos, cerând inclusiv o răscumpărare de 100 de dolari pentru ca baza de date să nu fie publicată pe internet, la liber.

“Hacked by Meowless. Toate fişierele au fost criptate şi un backup al siteului a fost salvat. Dacă vreţi ca baza de date şi fişierele siteului să nu ajungă public pe internet, aveţi de plătit o sumă. Trimiteţi 100 $ USD în bitcoin la adresa următoare…”.

CITEȘTE DESPRE ”LUCRAREA DE CUMETRIE” NUMITĂ SITE CJ CLUJ: Coincidență sau nu, Aurelia Bogdan, mama patronului firmei care a asigurat hosting-ul site-ului Consiliului Județean Cluj, este consilier tocmai la Serviciul de Achiziții Publice

CITEȘTE CONTINUAREA: Site-ul Consiliului Judetean Cluj, nefunctional de 6 luni. Angajatii au gasit solutia: o noua licitatieULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 6 hours In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 7 hours In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 7 hours Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
 • Acum 8 hours Eveniment
  Profesori clujeni, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Națională
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu, despre arestarea lui Bădălău: ”Ori rămâi om politic, ori faci afaceri, când le combini sfârşeşti greşit”
 • Acum 21 hours Politica
  Ciolacu și-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova: Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
 • Acum 1 day Editorial
  Patrioți de-o zi, patrihoți pe viață! Funcția curvei la politicianul român. Nu că ar fi electoratul mai deștept
 • Acum 1 day Politica
  Președintele tuturor românilor, indiferent de sex, religie, etnie, Klaus Iohannis, face recepție la Cotroceni, de Ziua României, ca pe tarlaua lui. Liderii UDMR, USR și AUR nu au fost invitați
 • Acum 1 day Politica
  Liberalii vor comasarea alegerilor ca să le numească tot Iohannis premierul. PSD se opune
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Vocea ta

Minciuna, Tupeul și Primarul

de Szakats Istvan “Într-o lume în care e atât de multă dezinformare”… “nu trebuie să […]

TOP CITITE