De cartier

Imobiliarii au confiscat spațiul public FOTO

Nu e prima dată când spațiul public este ocupat în mod abuziv. Fără o semnalizare corespunzătoare, fără fanioane de dirijare a traficului, o autopompă de beton a fost amplasată pe spațiul pietonal de pe artera Constantin Brâncuși. În lipsa unor polițieni locali, a unui culoar dedicat pietonilor ori a unui angajat care să dirijeze traficul, pietonii din #walkablecity Cluj-Napoca își făceau loc cum puteau, marți dimineața, fie pe sub utilaj, fie pe partea carosabilă, printre mașini. 

Strada Constantin Brâncuși din cartierul Gheorgheni a devenit în ultimii ani una dintre zonele preferate de investitorii imobiliari după ce administrația locală a făcut din această arteră un spațiu de „restructurare urbană”. 

De-a lungul străzii Constantin Brâncuși sunt deschise mai multe șantiere, context în care pietonii sunt lipsiți de spațiul pietonal ce le este dedicat ori trebuie să-și facă loc printre mașinile și utilajele parcate pe trotuare.

Strada Constantin Brâncuși nr 125

În septembrie 2020, în preajma alegerilor locale, Consiliul local aproba pe strada Constantin Brâncuși nr. 123 – 125 realizarea unui bloc cu șase etaje: spații comerciale la parter și apartamente la nivelurile superioare.

Pe aceeași stradă, la numărul 119, Digger Contractors mai are un ansamblu imobiliar, alcătuit din 2 blocuri cu regim de înălțime P+6.

(Detalii AICI).

CITEȘTE ȘI: Brâncuși – extinderea se amână, dezvoltarea imobiliară continuă: „Se va construi până când portabilitatea arterei va permite. Când va depăși 100%, vom opri lucrările”

Acolo se va construi până când portabilitatea arterei va permite. 

Când portabilitatea arterei va depăși 100%, vom opri lucrările, vom suspenda autorizațiile. 

Acum, potrivit Planului Urbanistic General este o zonă de restructurare prevăzută, dar care este legată în mod evident de ceea ce înseamnă centura ocolitoare, intrarea și ieșirea din Borhanci. 

Cu alte cuvinte, când se va depăși portabilitatea arterei, la fel ca în Bună Ziua vom spune STOP!”, explica edilul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post de radio local din iunie 2021.  

În condițiile în care aici au continuat să fie aprobate noi proiecte, de la blocuri-dormitor la spații de birouri, extinderea străzii a fost amânată de administrația locală. Strada este zilnic blocată de ambuteiaje, iar traficul este gâtuit în zona intersecției Brâncuși-Borhanci-Romul Ladea-Fagului. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *