Din oras

Imobilele-terenuri destinate locuințelor pentru militari din Gheorgheni Est-Cartodrom, preluate de la MApN în domeniul public

Administrația locală va prelua două terenuri de 14.895 mp, respectiv 5.917 mp din domeniul public al Statului Român și administrarea MApN în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. De mai bine de un deceniu pe aceste suprafețe de teren au fost propuse printr-un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ansambluri imobiliare pentru armată. 

Se aprobă solicitarea de terecere a imobilului teren în suprafață de 14.895 mp cu destinație de drum (Zona 1) și a terenului în suprafață de 5917 mp cu destinație de drum (Zona 2) din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Apărării Naționale, în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. 

Se interzice trecerea imobilelor, prevăzute la art 1 după preluarea acestora, din domeniul public în domeniul privat al municipiului Cluj-Napoca, se arată în proiectul de hotărâre ce urmează să fie aprobat de consilierii locali. 

Imobilele-terenuri care fac obiectul proiectului de hotărâre sunt situate în zona Gheorgheni Est – Cartodrom.

„Prin HG nr 618/2020 publicată în Monitorul Oficial al României Partea I nr 716 din 10 august 2020  s-a aprobat transmiterea din domeniul privat al statului în domeniul public al acestuia a terenurilor cu destinație de drum, aferent programului de construire locuințe pentru personalul Ministerului Apărării Naționale aflat în derulare în zona Gheorgheni și în consecință pot fi inițiate demersurile pentru trecerea terenului mai sus arătat”, se arată în documentația supusă dezbaterii. 

Printr-o adresă a Biroului Strategii Urbane se arată că imobilele au fost dezmembrate conform studiilor de urbanism aprobate și „faptul că obligațiile/sarcinile de realizare și amenajare prevăzute în documentațiile de urbanism în care sunt cuprinse au fost respectate”. 

De asemenea, Serviciul Autorizări construcții a comunicat procesele verbale de recepție privind lucrările de construire executate în baza Acordului Cadru din octombrie 2010 și noiembrie 2015 privind terenurile cu destinație de drum, din care reiese că lucrările executate au fost recepționate cu admitere. 

În continuare se impune reglementarea regimului proprietății, prin transferul dreptului de proprietate din domeniul public al statului și MapN în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. 

Proiectul locuințelor pentru militari a fost inițiat cu mai bine de un deceniu în urmă, atunci când autoritățile locale aprobau un PUZ în acest sens, iar MapN prin Grupul Taurus lansa construcția a peste 500 de locuințe pentru militari. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *