FOTOGRAFILA

IMAGINI EXTREM DE ÎNĂLȚĂTOARE CU ”E FAIN LA CLIUJ”. O fi fiind fain când arestează Untold orașul, în rest, poate ne spune Emil OSĂ Boc dacă i-ar place așa ceva sub geam

Emil OSĂ facă împreună cu Boc tot felul de chestii, numai administrație în interesul cetățenilor nu. OSĂ facă cea mai mare creșă din mapamondul cunoscut, OSĂ meargă în mersul piticului timp de o lună de acasă la birou și de la birou acasă, OSĂ facă enorm de multe Aqua Park-uri, OSĂ facă Bazin Olimpic în pantă, OSĂ finalizeze Turnul Pompierilor, OSĂ inaugureze noua clădire a Filarmonicii clujene, OSĂ daleze fiecare fir de iarbă, OSĂ dea gata metroul și Centura Metropolitană.

Și când OSĂ credem că a terminat totul de făcut, tot OSĂ mai apară cu ceva de zis pe gură din fața unui microfon prietenos, acolo de unde azvârle cu banii clujenilor pe PR mincinos, fără să fie deranjat cu întrebări incomode.

Deocamdată OSĂ mai facă niște studii de fezabilitate, OSĂ mai angajeze în sinecuri niște cărători de geantă de-ai partidului, OSĂ se mai laude cu băncuțe cu USB de care se bucură wireless porumbeii șamd.

Clujenii încep să vadă cât de gol e Excelența Sa, Însuși El, Maestrul. Și ne scriu. Și ne trimit fotografii. Și se întreabă, cât mai poate minți?

Pentru Emil Boc, dar v-o zicem de un deceniu imediat, ca să ne urâți pe noi, nu lenea voastră de schimbare, pentru Emil Boc Cluj-Napoca este o stradă în Centru, o piață și un parc în care-și face mendrele amicul său cu Untoldul. De 18 ani se lucrează de zor numai în aceste locații: dale peste dale, vopsea peste vopsea, să nu se vadă cum sunt serviți cei din clientela de Urbanism de Cumetrie cu blocuri peste case, case peste blocuri, blocuri între blocuri șamd. Apoi tot Emil Boc are tupeul să spună că ”nu se mai poate”, că ”circulația”, ”că să se meargă pe jos” șamd.

Periferia există din când în când. Iată un caz, strigător la cer (pe care nu-l lăsăm așa, doar la poze și relatare, chiar vrem să vedem că niște unii chiar plătesc):

”Stimata redactie,

de ani intregi, la punctul gospodaresc din Piata Abator nr. 1 se pune in pericol sanatatea publica: cetatenii arunca deseurile la nimereala, se lasa aici deseuri din constructii, mobilier vechi, aici sunt hraniti zilnic sute de porpumbei, sobolani samd.

Ce face Politia Locala? In loc sa-si indeplineasca atributiile de serviciu, aplica amenzi nelegale chiar celor care sesizeaza aceste abuzuri. Scopul este clar: intimidarea cetatenilor pentru a preveni formularea sesizarilor in viitor, incercand sa se creeze falsa aparenta ca totul ar fi in regula.

Instanta competenta analizeaza situatia, mai ales in conditiile in care abuzurile politistilor locali implicati sunt cunoscute din presa publicului clujan, unul dintre acestia a mai fost sanctionat disciplinar chiar de primarul Emil Boc in urma cu doar 10 luni.

Oare de ce, de ani intregi politistii locali lezeaza onoarea si demnitatea institutiei din care fac parte?”

Deci, Maestre?

Întrebi și tu la Poliția locală ce și cum? Mai ales că în Piața Abator se construiește de zor.