Anchete

Ierodiaconul Chiriac Bărăian de la Mănăstirea Florești s-a filmat frecandu-si „lumanarea” in Sfanta zi de Joia Mare din Saptamana Patimilor si a trimis-o pe Grindr, aplicatia de agatat a homosexualilor

Ierodiaconul Chiriac Bărăian de la Mănăstirea Florești a fost tuns in monahism acum doi ani si jumatate la Manastirea Nicula, fiind in seama Manastirii Floresti.

Desi nu a petrecut o zi in manastire, el a fost calugarit cu pilele puse la Mitropolie de maica stareta Teodora.

Cel care dorește să devină calugar trebuie să treacă mai întâi prin cele două etape premergătoare: noviciatul și rasoforia. Noviciatul este o perioadă de probă, în care fratele sau sora petrece un timp în mănăstire pentru a-și da seama dacă are vocație autentică pentru monahism. Parintele Chiriac Baraian, pe numele vechi, de „civil” Catalin Baraian, a fost calugarit pe repede inainte, lucru care i-a facut pe multi credinciosi sa ridice din sprancene.

Chiriac Baraian este si redactor la Radio Renasterea.

Tunderea in monahism nu e o chestiune oarecare in Biserica Ortodoxa, ci e o taina aparte.

Rasoforia reprezintă un legământ mai strâns pe care novicele îl face cu Dumnezeu, fiind deseori asemănată cu o logodnă.

Trecerea de la treapta de rasofor la cea de monah se face în cadrul slujbei de tundere în monahism, în care rasoforul depune cele trei voturi care stau la temelia viețuirii monahale: ascultarea, sărăcia și fecioria. O gluma buna pentru calugarul Catalin Baraian, pe numele nou popa Chiriac, asa cum voi dovedi mai departe.

La 8 septembrie 2021, Chiriac Baraian a fost tuns in monahism, la nicio luna dupa asta, a fost hirotonit ca ierodiacon la Manastirea Floresti de insusi Mitropolitul Clujului, Andrei.

Dar parintele Chiriac de la Manastirea Floresti nu e chiar un baietel cuminte. E chiar un baietel rau, rau, care are apucaturi homosexuale puturoase, in totala disonanta cu preceptele ortodoxe.

La Mănăstirea Floreşti viețuiesc 20 de maici, stareţă fiind stavrofora Teodora Câmpan, iar duhovnici protosinghelul Visarion Paşca şi protosinghelul Anastasie Berbecel. Ultimii doi cunosc foarte bine apucaturile lui Chiriac, stiu ei prea bine de ce le tolereaza, dar e socant sa stim ca maica stareta Teodora a sustinut si promovat un asemenea personaj.

In sfanta zi de Joia Mare din Saptamana Patimilor, cu ce credeti ca se ocupa ierodiaconul Chiriac? Se filma singur in pat frecandu-si „lumanarea” si ridicand sexy din sprancene mandru de ea. Apoi a trimis-o pe Grindr, aplicatia de agatat a gay-ilor din intreaga lume, acolo unde avea o conversatie cu un alt gay pofticios. Acesta i-a cerut popii sa isi faca o filmare cu „lumanarea”, dar sa i se vada si fata. Iar calugarul Chiriac s-a conformat mintenas, conversatia a trecut de pe Grindr pe Snapchat, unde cei doi au impartit detalii dintre cele mai pidosnice.

Acuma, avand in vedere ca eu sunt ziaristul care l-a scos din preotie si pe pedofilul Cristian Pomohaci, vreau sa reprecizez ca nu am nicio treaba cu faptul ca ierodiaconul e gay, am o problema ca isi filmeaza madularul la 12 noaptea pe un site de gay fiind calugar si popa ortodox. Daca vrea sa se iubeasca cu alti baieti, treaba lui!, dar sa o faca din calitatea de mirean, nu de calugar.

Asta e contul de snapchat al calugarului Chiriac.

Este a nu stiu cata oara cand adresez public o intrebare politicoasa Mitropolitului Clujului, Andrei, cel care si acum cativa ani, stiind de problema Pomohaci, s-a facut ca problema nu exista: face cineva ordine in ograda Clujului? Cum e posibil sa avem pe zona Floresti, dar si in judetul Cluj, popi adulterini, popi gay, popi cititori in pravile, popi spagari?

Cine poate punct serpariei din Manastirea Floresti dinspre care vin vorbe absolut socante despre pornosaguri si desfranari de top?

Regret enorm ca scriu acest articol in Vinerea Mare, da, as fi putut sa il aman pe saptamana viitoare, dar am ales sa il public tocmai pentru ca stiu ca ACUM va conta, fiindca acest ierodiacon are si o misiune publica, da mana cu credinciosi dintre care multi copii, de ce sa ma simt eu vinovat in Vinerea Mare ca public adevarul, cand calugarul nu a avut nicio rusine sa se filmeze frecandu-si organele genitale in Joia Mare?!

play-sharp-fill

 

PS: Am incercat de mai multe ori sa vorbesc cu ierodiaconul si cu maica Teodora, nu mi-au raspuns niciunul la telefon sau la mesaje.