In vizor

AU ÎNCEPUT SĂ AIBĂ ”LIMBARIȚĂ” CÎRJE ȘI GROȘAN? Frații Otvos, ”Pupu” și ”Faraonu” din Florești, arestați pentru trafic de substanțe interzise, alături de alți bărbați

De ieri, de când am aflat că DIICOT Cluj începe să destructureze într-o săptămână cât n-a prea destructurat în ani, imediat după ce am scris că ”Încă un lot de traficanți de droguri reținut de DIICOT Cluj” (indivizi reținuți în data de 12 aprilie), am început să ne întrebăm dacă nu cumva băieții aceia trei reținuți în flagrant, bombardierii interlopi Cîrje și Groșan nu încearcă să facă o înțelegere cu procurorii și au început să-i toarne pe alți confrați bombardieri interlopi din tagma dealerilor de droguri. Să-și scape pielea de lichele – mai ales Cîrje care se dădea sfânt în fața judecătorului, după ce a omorât un om, că să i se mai dea o șansă, că el nu le are cu drogurile și alte chestii de lacrimi de crocodil.

 • Să nu ne înțelegeți greșit, foarte bine fac că dau în gât rețele de dealeri de droguri, mai scăpăm de deșeuri cu față umană. Chestiunea este că indivizi ca aceștia nu ar trebui să beneficieze de înțelegeri și clemență. Ei trebuie să-și mărturisească relațiile benevol și atât.

În fine, cert este că judecătorii clujeni au dispus arestarea pentru 30 de zile a șase din cei șapte bărbați reținuți de procurorii DIICOT. A șaptea persoană a fost plasată sub control judiciar. Cei reținuți în data de 12 sunt:

 1. OTVOS LUCIAN zis ”Pupu”
 2. OTVOS GABRIEL zis ”Faraonu”
 3. OTVOS LUCIAN zis ”Şimşi”
 4. MOCAN DANIEL-IOAN 
 5. LUDVIG RAUL NICOLAE 
 6. VARGA ALEXANDRU IULIU 
 7. OTVOS MARIN FLORIN
 • Procurorii au efectuat în 12 aprilie zece percheziții domiciliare, în județul Cluj, în două cauze penale, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. 
 • Totodată, au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere și audiate 50 de persoane.
 • Din cercetări a reieșit că, din anul 2022 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi procurat, manipulat, stocat și distribuit, în mod direct și indirect, droguri de risc și de mare risc, precum și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, în județul Cluj.
 • În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 291 de pungulițe cu droguri de mare risc, 600 de grame de droguri de mare risc, 200 de grame de cannabis și 26 de comprimate de xanax.
 • De asemenea, au fost depistate și ridicate 29.100 de lei, 450 de euro, 17 telefoane mobile, precum și alte bunuri de interes.

În baza probatoriului administrat, 8 bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore,  7 dintre aceștia fiind, ulterior, prezentați magistraților, în vederea dispunerii măsurilor preventive.

Totodată, față de o femeie, de 32 de ani, a fost luată măsura controlului judiciar.

În cauză au fost implicate mai multe structuri: Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Direcția Regională Vamală Cluj și Gruparea de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Frații Otvos Gabriel și Lucian, ”Faraonu” și ”Pupu” au mai fost cercetați pentru proxenetism în 2016. Trimiteau o minoră la ”produs” și au șantajat și amenințat cu moarte un om de afaceri.

Frații Otvos Gabriel și Lucian (foto) au fost reținuți în 2016 alături de frații Muza, sub acuzațiile de șantaj, complicitate la șantaj și proxenetism.

Mai precis, Gabriel Otvos ”Faraonu”, principalul suspect, a convins o minoră în vârstă de 16 ani să se prostitueze, iar apoi îi șantaja clienții.

Minora îi aborda pe muncitorii de pe șantierele din Florești, iar ”Faraonu” obținea bani sau materiale de construcții.

Minora era transportată pe șantiere de unul dintre complici. ”Faraonu” Gabriel Orvos a avut probleme cu unul dintre clienți, reponsabilul unui șantier din Florești, și l-a chemat pe fratele lui Lucian, zis ”Pupu” să îl pună la ”punct” pe acesta. Cei doi, au intrat în localul Infinity din Florești și l-au șantajat pe responsabilul de șantier cu suma de 6.000 de euro, în caz contrar urmând să îl denunțe că a întreținut relații sexuale cu o minoră și să îi anunțe soția.