Din oras

Iarna îngheață demolarea garajelor din Cluj-Napoca

Scris de 547

În Clujul în care, chipurile, se va construi o întreagă rețea de metrou într-un timp record, demolarea garajelor comuniste trenează, acestea dispărând doar pe ici, pe colo, cartierele fiind încă pline de garaje cu murături.

Potrivit declarațiilor radiofonice ale edilului Clujului, iarna aceasta demolarea garajelor a fost înghețată, fiindcă nu se putea face o asemenea nefăcută, ca Primăria să-i oblige pe proprietari să dea la baros pe ger. În plus, nu li se puteau strica clujenilor depozitele de castraveți murați și de gogonele, tocmai acum, în plin sezon!

Întrebat astăzi la radio dacă va continua demolarea garajelor la Cluj, având în vedere faptul că, în Gheorgheni, demersurile au fost sistate, precum și dacă iarna și frigul au oprit demolările, primarul Emil Boc a răspuns:

„Bineînțeles că procesul de demolare a garajelor continuă! Este culmea, să mai întrebe cineva, că ar mai fi vreo cale înapoi! Doar anul acesta am demolat 2 394 de garaje! Repet! 2 394 de garaje! Deja am trimis somații pentru martie, aprilie, mai, anul viitor, pentru aproape 2000 de garaje, de demolare! Deci lucrul ăsta continuă! Numai că îi lăsăm 3 sau 6 luni, pe perioada iernii, ca omul să-și ridice singur garajul! Acuma nu poți să-i impui, să-i ceri, băi, ridicăți-l în decembrie, în februarie, în frig! I-am lăsat 6 luni de zile, am zis, în noiembrie, până în sfârșit de martie sau început de aprilie. Deci, am făcut aceste demersuri din timp și ele continuă în toate cartierele orașului pentru că nu este o altă cale în domeniul acesta. E de ordinul evidenței că aceste garaje sunt de domeniul trecutului Clujului și pot să vă spun că, din cele 2 394 de garaje, au rezultat, pe lângă 2 394 de locuri de parcare pentru cei care le-au avut, și 318 locuri de parcare noi. Adică arată faptul că, iată, se poate să creezi locuri de parcare, plus loc pentru punct gospodăresc și să mai plantezi un copac, să pui o bancă, să creezi un ecosistem plăcut în preajma blocurilor de locuit din Cluj, prin demolarea garajelor”, a declarat primarul.

Garajele comuniste sunt de domeniul trecutului, însă, atunci când în ele sunt parcate autoturisme, și nu deșeuri sau borcane cu gogoșari, garajele protejează de fenomenele meteo extreme ale prezentului – de grindina și vijeliile care fac prăpăd în fiecare vară.

O Primărie mai vizionară nu s-ar fi rezumat la demolări și la trasarea de liniuțe pe asfalt, ci le-ar fi montat și copertine proprietarilor noilor parcări rezultate din demolarea garajelor, pentru ca grindina și soarele să nu le distrugă mașinile în fiecare an.ULTIMA ORĂ

 • Acum 29 mins General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 1 hour Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 3 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 4 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 4 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 6 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 7 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 7 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 7 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 9 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE