Din oras

Iarna îngheață demolarea garajelor din Cluj-Napoca

Scris de 547

În Clujul în care, chipurile, se va construi o întreagă rețea de metrou într-un timp record, demolarea garajelor comuniste trenează, acestea dispărând doar pe ici, pe colo, cartierele fiind încă pline de garaje cu murături.

Potrivit declarațiilor radiofonice ale edilului Clujului, iarna aceasta demolarea garajelor a fost înghețată, fiindcă nu se putea face o asemenea nefăcută, ca Primăria să-i oblige pe proprietari să dea la baros pe ger. În plus, nu li se puteau strica clujenilor depozitele de castraveți murați și de gogonele, tocmai acum, în plin sezon!

Întrebat astăzi la radio dacă va continua demolarea garajelor la Cluj, având în vedere faptul că, în Gheorgheni, demersurile au fost sistate, precum și dacă iarna și frigul au oprit demolările, primarul Emil Boc a răspuns:

„Bineînțeles că procesul de demolare a garajelor continuă! Este culmea, să mai întrebe cineva, că ar mai fi vreo cale înapoi! Doar anul acesta am demolat 2 394 de garaje! Repet! 2 394 de garaje! Deja am trimis somații pentru martie, aprilie, mai, anul viitor, pentru aproape 2000 de garaje, de demolare! Deci lucrul ăsta continuă! Numai că îi lăsăm 3 sau 6 luni, pe perioada iernii, ca omul să-și ridice singur garajul! Acuma nu poți să-i impui, să-i ceri, băi, ridicăți-l în decembrie, în februarie, în frig! I-am lăsat 6 luni de zile, am zis, în noiembrie, până în sfârșit de martie sau început de aprilie. Deci, am făcut aceste demersuri din timp și ele continuă în toate cartierele orașului pentru că nu este o altă cale în domeniul acesta. E de ordinul evidenței că aceste garaje sunt de domeniul trecutului Clujului și pot să vă spun că, din cele 2 394 de garaje, au rezultat, pe lângă 2 394 de locuri de parcare pentru cei care le-au avut, și 318 locuri de parcare noi. Adică arată faptul că, iată, se poate să creezi locuri de parcare, plus loc pentru punct gospodăresc și să mai plantezi un copac, să pui o bancă, să creezi un ecosistem plăcut în preajma blocurilor de locuit din Cluj, prin demolarea garajelor”, a declarat primarul.

Garajele comuniste sunt de domeniul trecutului, însă, atunci când în ele sunt parcate autoturisme, și nu deșeuri sau borcane cu gogoșari, garajele protejează de fenomenele meteo extreme ale prezentului – de grindina și vijeliile care fac prăpăd în fiecare vară.

O Primărie mai vizionară nu s-ar fi rezumat la demolări și la trasarea de liniuțe pe asfalt, ci le-ar fi montat și copertine proprietarilor noilor parcări rezultate din demolarea garajelor, pentru ca grindina și soarele să nu le distrugă mașinile în fiecare an.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 3 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 4 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 5 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 5 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 6 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 7 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 7 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 8 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 9 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 19 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 21 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 1 day In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
Citește și...
Recomandările redacției