Din oras

Antrenați în lupta împotriva corupției, reprezentanții Primăriei dau dovadă de „transparență” totală și publică într-un proiect de hotărâre, datele cu caracter personal ale edilului Emil Boc

Angrenați în cursa digitalizării forțate, a transparentizării mecanismului de luare a deciziilor, dar mai ales în adoptarea proiectelor de implementare a măsurilor anticorupție, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca publică datele cu caracter sensibil – Cod Numeric Personal, serie carte de identitate – ale edilului Emil Boc, chiar în cadrul unui proiect de hotărâre. 

Eficientizarea funcționării structurilor din Primărie, instituție ce numără în jur de 1200 de angajați, înființarea unei direcții de digitalizare, achiziția de imprimante, tentativa de transparentizare a procesului deliberativ – toate aceste demersuri derulate la nivelul administrației locale sucombă din cauza aplicării habarniste a prevederilor GDPR privind protecția datelor cu caracter personal ori a necunoașterii acestora.

CITEȘTE ȘICu peste 1100 de angajați, Primăria Boc se digitalizează cu o nouă direcție și peste 20 de posturi în plus

Consilierii locali urmează să aprobe în următoarea ședință de Consiliu local proiectul de hotărâre nr 47/6.12.2021 privind aprobarea proiectului „Consolidarea capacității municipiului Cluj-Napoca în implementarea măsurilor anticorupție”  și a cheltuielilor legate de acesta

Valoarea totală a proiectului este de 414.800 lei cu TVA.

Din această sumă, 352.000 lei/cca 85% sunt asigurați prin Fondul social european, iar cca 13% din suma totală provine din fonduri naționale.

Din bugetul local sunt asigurate cheltuielile neeligibile specifice proiectului, precum și un procent de participare de 2%, reprezentând 8.296,68 lei cu TVA. 

Prin participarea la proiect și încercarea de aplicare a acestuia, autoritățile speră să obțină câteva rezultate:

Un grad crescut de implementare a măsurilor de prevenire a corupției, un grad crescut de conștientizare a corupției și îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor personalului din autoritățile/instituțiile publice în privința prevenirii corupției. 

Durata de derulare a proiectului este de 1 an de zile. 

Din păcate, proiectul avizat de secretarul general Aurora Roșca și contrasemnat de o serie de directori și directorași ai instituției, nu pare să țină cont de respectarea prevederilor GDPR privind protecția datelor cu caracter personal. 

Și reflectă de asemenea atenția/studierea și prelucrarea datelor înscrise în proiectele de hotărâre. Sau lipsa acestor pași…

În ciuda faptului că primarul Emil Boc a iscălit hârtiile făcând uz de semnătura digitală, la finalul proiectului, care numără 49 de pagini, datele de identificare ale edilului Emil Boc – CNP și seria de buletin – sunt făcute publice. 

Ziar de Cluj a blurat imaginile, pentru a respecta prevederile Regulamentului General de Protecție a Datelor cu Caracter Personal. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *