In vizor

Iarna a surprins Clujul cu utilajele de deszapezire dezmembrate si fara materiale antiderapante

Iarna a luat autoritatile prin surprindere nu mai e, de mult, o gluma, ci un adevar valabil in fiecare an. In Cluj, prima zapada a venit tocmai cand utilajele de deszapezire se afla la reparat ori sunt dezmebrate, iar firmele care se ocupa de curatarea strazilor au uitat sa cumpere sare si nisip. 

Prefectul Gheorghe Vuscan a controlat baza de deszapezire Campia Turzii unde a constatat  ca exista, inca, utilaje si mijloace de interventie in reparatii, unele dezmembrate, iar situatia stocurilor existente de materiale antiderapante e cu mult sub limita stocurilor necesare si obligatorii a fi asigurate in acest moment de catre prestatorul de servicii de profil. In Turda si Feleacu, prefectul a constatat faptul ca nu exista in stoc clorura de calciu, iar numarul utilajelor de interventie nu e conform contractului incheiat cu operatorul de profil. Iar asta doar in trei puncte verificate din intreg judetul. Prefectul spune ca situatia de mai sus se repeta in aproape toate locatiile din Cluj. 

“In Campia Turzii, o singura persoana suda un plug de deszapezire. Erau mai multe utilaje acolo, vreo doua sau trei pregatite de interventie, dar nicidecum 16, cum trebuie sa fie pregatite in realitate. Iar cantitatea de material antiderapant, in acte 200 de tone, era mult mai putina”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj. 

Reprezentantii statului, spune Vuscan, s-au mobilizat deja si verifica stocurile – situatia din teren, de echipamente si utilaje, trebuie sa corespunda cu cea prevazuta in documente. 

“Responsabilitatea stricta e a beneficiarului, adica a Consiliului Judetean. I-am spus si telefonic, si scris presedintelui sa verifice situatia de acolo si sa corecteze din timp, sa armonizeze situatia din teren cu cea din acte Vorbim despre licitatii castigate pe bani publici. Mai bine sa facem controale si sa fim prezenti acolo, peste ei, decat, doamne fereste, sa fim surprinsi de situatii neprevazute, care sa afecteze, doamne fereste, siguranta cetatenilor pe drumurile judetene”, incheie Gheorghe Vuscan. 

La randului lui, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Mihai Seplecan, a trimis o atentionare catre cei responsabili cu deszapezirea drumurilor judetului. 

“Atentionez pe aceasta cale societatile care au castigat contractele de deszapezire asupra faptului ca voi lua toate masurile necesare legale pentru ca cetatenii acestui judet sa circule in conditii de siguranta si securitate, motiv pentru care voi intreprinde controale inopinate pe drumurile judetene, astfel incat sa ma sigur personal ca niciunui clujean nu-i va fi pusa viata in pericol de zapada cazuta”, a anuntat Seplecan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *