In vizor

Evolutia averii prorectorul UBB Mihaela Lutas: de la un apartament confort II la patru locuinte, cinci terenuri si trei masini

Scris de 1,810

Ziar de Cluj va propune o serie de materiale care urmaresc evolutia averii clujenilor cu importante functii publice. Cum s-au imbogatit, sau, dimpotriva, cum au lasat un job mai bine platit pentru activitatea in sfera publica, in ce fel a evoluat avutia acestora in ultimii ani.

Mihaela Mariana Lutas este Prorector al Universitatii Babes Bolyai Cluj- Napoca, din martie 2012, pentru Relatia cu mediul de afaceri, fundraising, relatia cu alumni, practica studenteasca. Inainte de asta, in perioada 2008-2012, a fost Prodecan al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor. Este doctor in economie, licentiata in Stiinte economice si este profesor universitar la UBB Cluj din 2005. Ziar de Cluj a urmarit evolutia averii acesteia, in perioada 2008 – 2015 – anii in care au fost completate declaratiile de avere. De la o masina modesta si un apartament confort II, averea acesteia a ajuns la doua apartamente, o casa si o cabana, cinci terenuri si trei masini, si un salariu lunar de peste 5.000 de euro.

Mihaela Mariana Lutas avea, in 2008, un apartament confort II, situat pe strada Horea, la care se adauga un teren in intravilan de 634 de metri patrati, situat pe strada Mihai Romanul. Pe atunci, era Prodecan la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor si conducea un Renault Clio, fabricat in 2002. In 2007, din salariu si contractele de cercetare de la UBB Cluj, Mariana Lutas castiga peste 100.000 de lei.

In 2009, in dreptul veniturilor realizate la UBB Cluj un an mai devreme, aceasta a trecut “comform fisei fiscale”, incalcand, in acest fel, legea ANI.

In 2010, profesorul universitar isi cumpara o a doua masina, un Hyundai I 30, fabricat in 2009. Apar si doua depozite bancare, unul de 40.000 de lei si altul de 50.000 de lei. Practic, in 2010, cadrul universitar a reusit – se pare – sa economiseasca 90.000 de lei.

Salariu de 4.000 de euro in 2009

Daca in 2007, Mihaela Lutas castiga putin peste 100.000 de lei de la UBB, in 2009 suma s-a dublat, ajungand la un venit anual de 210.000 de lei. Adica un venit mediu lunar de 17.500 de lei, echivalentul unui salariu de 4.000 de euro.

In 2010, venitul Marianei Lutas a scazut putin, ajungand la 150.000 de lei.

Un an mai tarziu, adica in 2011, podecanul FSEGA isi cumpara din “modestul” salariu de la UBB o casa de vacanta, in Luna de Sus, dar si un teren intravilan, in aceeasi localitate. In acelasi an, venitul anual ajunge la 167.000 de lei.

In 2012, averea profesorului universitar se sporeste cu inca trei terenuri, doua in extravilan si unul in intravilan. Potrivit declaratiei de avere, acestea au fost dobandite prin mostenire. In acelasi an, mosteneste jumatate dintr-un apartament, situat in Cluj-Napoca. Cat priveste venitul realizat in 2012 de prorectorul UBB, acesta a ajuns la 166.000 de lei de la UBB si 8.000 de dolari de la Plymouth State University.

In 2013, Mihaela Lutas ajungea la un venit anual de 182.000 de lei, din salariul de baza, plata cu ora si contracte de cercetare si POSDRU. De la aceeasi  Plymouth State University, incaseaza 4.000 de dolari.

In 2014, aceasta isi mai construieste o casa, in Cluj-Napoca. Numarul de autoturisme ajunge la trei, dupa ce intra, in acelasi an, in posesia unui Hyundai I 20, donat de tatal ei – potrivit ultimei declaratii de avere, completata in acest an.

Salariul de la UBB al prorectorului UBB a ajuns, anul trecut, la 263.000 de lei, adica un venit mediu lunar de 22.000 de lei, echivalentul a 5.000 de euro.

Foto: ziuadecj.realitatea.netULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 11 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 14 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 17 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 18 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 18 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 19 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 19 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 20 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 21 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 21 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE