Din oras

Iarna a revenit – cum se face deszăpezirea în Cluj-Napoca și pe drumurile județene

Firmele de deszăpezire au scos utilajele atât pe străzile din Cluj-Napoca cât și pe drumurile județene. Deocamdată nu au fost semnalate probleme, cu atât mai mult cu cât traficul este redus drastic în condițiile în care mulți clujeni lucrează de acasă.

Primarul Emil Boc a precizat că în Cluj-Napoca firmele de deszăpezire intevin potrivit prevederilor legale și a obligațiilor din contract. Deszăpezirea revine firmelor Brantner și Rosal.

Ioan Zlati, directorul firmei Brantner a declarat că se lucrează pe arterele principale și pe traseele mijloacelor de transport în comun. Deocamdată au ieșit pe stradă cinci utilaje și un plug.

În județ nu sunt drumuri judeţene pe care traficul rutier să fie blocat, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice sezonului rece.

“Din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius, cuprinse între -2 și -6 grade Celsius, şi a căderilor semnificative de zăpadă înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de zăpada depusă pe carosabil și polei, traficul rutier fiind îngreunat”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Potrivit aceleiași surse, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 22 martie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 27 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 19 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 59 de drumuri judeţene, cu 20 de utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 74,5 tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe un drum judeţean, cu 2 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii,  pe 11 drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 210 tone de material antiderapant.

Totodată, în ceea ce privește drumurile judeţene situate în zona Dej, la această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii,  pe 5 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 27 de tone de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze, în caz de necesitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *