In vizor

Iancu Serbanescu nu a platit inchirierea Salii Polivalente pentru Transilvania Music Event, desi a primit finantare de 30.000 de euro de la Primarie

Consortiul Studentilor din Romania, condus de Iancu Serbanescu (fondatorul StudCard) a dat in judecata Sala Polivalenta SA la inceputul acestui an, dupa ce conducerea salii a demarat procedura executarii silite asupra consortiului, pentru a-si recupera plata chiriei pentru inchirierea spatiului, unde in octombrie 2015 s-a desfasurat Transilvania Music Event. Evenimentul a adus peste 8.000 de spectatori, deoarece avea cap de afis artisti ca Lou Bega, Captain Jack si La Bouche. Pentru aceste concerte, Iancu Serbanescu a primit si o finantare de peste 30.000 de euro de la Primaria Cluj-Napoca. Cu toate acestea, nu a platit 5.500 de euro, pentru inchirierea Salii Polivalente, acuzand conducerea salii de management prost, ceea ce, sustine el, a dus la prejudicierea evenimentului.

Iancu Serbanescu, fost lider al studentilor, organizeaza de cativa ani incoace Transilvania Music Event, iar anul trecut evenimentul s-a desfasurat la Sala Polivalenta, la finalul lunii octombrie. Nisa publicului iubitor de muzica retro a asigurat un real succes evenimentului, care a strans anul trecut 8.000 de spectatori la concertele Lou Bega, Captain Jack si La Bouche. 

In fiecare an, Consortiul Studentilor din Romania este finantat generos de Primaria Cluj-Napoca, pentru sustinerea evenimentului. De exemplu, anul trecut CSR a obtinut o finantare de 150.000 de lei de la bugetul local, adica peste 30.000 de euro, pentru Transilvania Music Event. 

Foto facebook: Iancu Serbanescu, alaturi de sotii Boc. ONG-urile lui sunt „abonate” la finantarile Primariei

Numai ca, dupa incheierea evenimentului, organizatorii nu au mai platit serviciile de inchiriere a Salii Polivalente (subordonata Primariei Cluj-Napoca). Din informatiile Ziar de Cluj, este vorba de o chirie de 5.500 de euro, pe care CSR si Iancu Serbanescu au refuzat sa o onoreze, din mai multe motive. Astfel, Sala Polivalenta s-a vazut nevoita sa demareze procedura executarii silite asupra Consortiului si sa-si recupereze banii datorati. Cu conturile executate, cei din Consortiu au reactionat si au dat in judecata Sala Polivalenta, la inceputul acestui an. Procesul este pe rolul Judecatoriei Cluj-Napoca. 
In aceasta lupta, cei de la Sala Polivalenta spun, negru pe alb, ca au fost nevoiti sa execute conturile CSR. 

“Urmare a faptului ca nu au fost indeplinite obligatiile de plata asumate, Sala Polivalenta S.A. a demarat procedura executarii silite asupra Consortiului Studentilor din Romania pentru incasarea contravalorii contractului de inchiriere a salii in vederea organizarii evenimentului ”Transilvania Music Event”, din data de 23.10.2015”, este raspunsul oficial al Salii Polivalente.

Foto: eclujeanul.ro

De cealalta parte, insa, Iancu Serbanescu aduce o serie de acuze la adresa conduceriii Salii, dupa cum urmeaza:

“Referitor la litigiul pe care il avem cu actuala conducere a SC Polivalenta SA, subliniez faptul ca regret ca acesta ajunge subiect de presa. Regret si mai tare ca am ajuns sa ne judecam desi am facut solicitari si demersuri catre Polivalenta, care nu au dorit sa desemneze un partener de discutii in vederea solutionarii problemelor aparute in implementarea proiectului Transylvania Music Event editia a VII- a, avand main event-ul in Polivalenta clujeana.
 
Problemele majore care stau la baza nemultumirii noastre sunt: nerespectarea de catre Polivalenta a contractului amintit, o rea credinta iesita din comun, pretinderea unor sume de bani necuvenite.
 
Ca sa o luam de la inceput am facut o cerere pentru o data de eveniment si a durat aproximativ 2-3 luni pana am primit un OK. Asta in contextul in care OK-ul scris a venit doar cu 4-5 luni inainte de evenimentul nostru. Dupa aceea, am intampinat o atitudine ostila in sensul in care am solicitat sa inchiriem sala pentru 24 ore (pretul fiind 2500 euro plus TVA),  iar raspunsul a fost: <>.
 Fiind atata timp amanati nu mai exista alta optiune si am ramas la Polivalenta, unde contractul este partinitor in favoarea polivalentei; am sugerat niste modificari, acestea nu au fost acceptate, deoarece ni s-a spus ca este un contract-cadru si ca asa l-a dat avocatului, prin urmare nu poate fi modificat. Pe parcurs am aflat ca au chiar si un jurist, deci se putea face orice modificare.
 
 Revenind la contract, am inchiriat sala timp de 48 de ore pentru evenimentul We Love Retro, care este unul din evenimentele cu cel mai mare numar de spectatori din Polivalenta. Tinand cont ca nu suntem la prima editie, tot personalul polivalentei era constient de complexitatea evenimentului si de faptul ca avem nevoie de absolut toate incaperile. 

Mai jos va trimitem o parte din notificarea catre consiliul de administratie pe care probabil executivul polivalentei „a omis sa o prezinte in sedinte”:
 
-Suprapunerea evenimentului nostru cu Targul de Cariera timp de 26 de ore din cele 48 de ore inchiriate. Pe perioada targului organizat pe holul etajului unu nu am putut sa decoram, montam barurile, amenaja zona de fumatori si nu am putut efectua cu artistii probele de sune,t desi ele erau programate cu luni inainte. Consideram  ca prin acest gest s-a comis un abuz impotriva noastra ca si chiriasi si intrega desfasurare a  evenimentului a fost compromisa. Iar la ora 4 cand s-a terminat evenimentul intrau deja cei care montau pentru urmatorul eveniment si am fost obligati sa eliberam sala mai repede. Practic am avut doar timp de 12 din 48 ore Sala Polivalenta pentru noi.
 
-Defectiunea si blocajul sistemului de acces la turnicheti, desi acestea au fost testate la pranz si functionau de catre reprezentatii firmelor de vanzare bilete. Nefunctionarea lor este mai mult decat bizara si, tinand cont de amenintarile si calomniile venite din partea unor angajati ai polivalentei, va las pe voi sa trageti concluziile.
 
-Nealocarea unui tehnician pe sistemul de ticketing (turnicheti) care sa fie prezent la eveniment si care sa asigura ca sistemul functioneaza.
 
-Nenumaratele pene de curent in timpul eventimentului, care au compromis succesul lui. Lipsa curentului a fost in aproape toate zonele: in backstage , holuri de la etaj si parter (acest incident a dus la defectarea mai multor case de marcat, neputand sa mai scoatem bonuri fiscale si blocand partial vanzarea, depozit marfa , zona amenajata ptr garderoba, zona Vip, casa de bilete (noi neputand imprima bilete pentru clienti si am blocat vanzarea pierzand sume considerabile), scena (sunetul s-a oprit pentru 7 minute), genarand o serie de articole negative la adresa noastra. Curentul la scena a picat deoarece s-a ars o siguranta care era prea mica pentru soclu pe care era montata. O mare parte din concert am functionat in doua faze, reducand astfel din calitatea sunetului si a spectacolului de lumini.
 
-Lipsa la eveniment a unui specialist in domeniul electric (mono si trifazic)  din partea Salii Polivalente. Este inimaginabil ca la un astfel de eveniment sa nu ai personal tehnic care in cazul unor defectiuni.
 
– Obligarea evacuarii spatiului inaintea finalitatii termenului stipulat in contract in favoarea accesului unui alt eveniment. In concluzie, SC Sala Polivalenta SA a inchiriat acelasi spatiu in aceiasi perioada de timp la trei entitati diferite. Consideram acest gest ca este imoral si ilegal.
 
– Lipsa curentului la etajul 2 ( inelul 2) si implicit lipsa curentului pentru turnul de urmarire care era un element vital in spectacolul de lumini si avea menirea de a pune tot timpul artistul in prim plan.
 
-Nedeschiderea a 2 toalete de pe holul etajului 1 in orele de varf a evenimentului
 
-Lipsa hartiei igienice si curateniei in toalete pe perioada evenimetului
 
-Prezenta galetilor si mopurilor pe holuri in timpul evenimentului
 
Ca si consecinta a celor de mai sus consideram ca evenimetul “We Love Retro “cu un public de peste  8.000 de persoane a fost prejudiciat ca si imagine, ca si vanzare de produse (fara curent nu am putut vinde bilete, tokenuri, specialitati si produse din zona de alimentatie publica) de catre  managementul prost al Salii Polivalente. Drept urmare, consideram ca am fost prejudiciati direct si indirect”.

Acelasi Iancu Serbanescu i-a lasat pe spectatori sa fumeze in Sala Polivalenta, in 2014

In contextul acestui litigiu, trebuie amintit ca aceiasi organizatori – Consortiul Studentilor din Romania – cu tot sprijinul financiar venit din partea Primariei Cluj-Napoca au permis publicului sa fumeze la evenimentul lor din Sala Polivalenta, ceea ce a provocat un scandal imens. S-a intamplat in urma cu doi ani, tot la evenimentul Transilvania Music Event, cand 4.500 de spectator au fumat in Sala Polivalenta ca in ultima carciuma. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *