In vizor

Hotelul de patru stele cu șase etaje de pe malul Someșului, pe masa consilierilor locali

Scris de 932

Consilierii locali urmează să dezbată Planul Urbanistic Zonal ce prevede construcția unui hotel de patru stele cu șase etaje și a unui bloc cu șapte etaje situate pe strada Traian. investitorul va amenaja un spațiu verde pe malul Someșului și va oferi 58 de locuri de parcare cu acces public.

Cele două clădiri care vor fi construite pe strada Traian, la intersecția cu strada Daniil Bărceanu: una va fi bloc cu funcțiuni mixte (locuințe și comerț) și una va fi hotel cu 145 de camere. Imobilele vor avea șase etaje, respectiv șapte etaje. Beneficiarul hotelului este antreprenorul Doru Alin Plopeanu din Târgu Mureș, proprietarul Hotelului Privo din localitate. Practic, prin acest proiect va construi un nou hotel Privo. Beneficiarul imobilului de locuințe este SIFI CJ Office București, al cărei unic asociat este firma cipriotă SIF Imobiliare PLC. 

Vor fi asigurate 234 de locuri de parcare în subsol, din care 58 de locuri suplimentare funcțiunilor propuse, cu acces public. 118 locuri de parcare sunt destinate imobilului de apartamente, iar 116 locuri de parcare sunt pentru hotel.

Investitorul va trebui să planteze cel puțin doi arbori cu circumferința de minim 35 cm, măsurată la 1 m de la colet pe frontul sudic al străzii Daniil Bărceanu, iar suprafața de teren necesară realizării circulației de-a lungul culoarului Someșului Mic va fi amenajată ca spațiu verde (plantații înalte, medii, joase, alee pietonală) și transferată în domeniul public cu titlu gratuit.

Această investiție presupune o serie de modificări ale regulilor de circulație:

Accesul din strada Daniil Bărceanu se va asigura numai prin viraje la dreapta. Pe strada Emil Petrovici se va inversa sensul unic actual de circulație, cu parcări pe partea stângă a carosabilului, pe sensul nou de circulație. Pe strada Traian, între intersecțiile cu strada Daniil Bărceanu și Emil Petrovici se va institui sensul unic spre centru. Pe strada Haiducului se va inversa sensul unic actual de circulație, iar pe ultimii 30 m de la ieșirea din strada Traian, se vor asigura două benzi carosabile: una pentru virajul la stânga și alta pentru virajul la dreapta. Sensul unic de pe strada Decebal se va extinde și pe tronsonul cuprins între străzile Emil Petrovici și strada Haiducului.

Beneficiarii sunt Mapcom Estate 1 Târgu Mureș, companie deținută de Doru Alin Plopeanu și Doralex Com, controlată de Beniamin Timari. Firma Mapcom are obiect de activitate hoteluri și alte facilități de cazare similare și subînchirierea și închirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Mapcom Estate 1 a fost înființată în 2008. În 2019, a avut cifră de afaceri 57 mii euro, profit aproape 30 mii euro și zero angajați. Doru Alin Plopeanu este proprietarul Hotelului Privo din Târgu Mureș. 

Cifra de afaceri din 2019 a firmei Doralex a fost de 2,2 mil lei, mai mare cu 6 mil lei față de acum doi ani, respectiv 2018. Profitul net declarat anul trecut a fost de 195.700 lei, comparativ cu 92.400 lei în 2018.  Numărul de angajați a scăzut de la 40 în 2018, la 28 anul trecut. 

Doralex Com SRL a construit și hotelul de 4 stele Sunny Hill din Baciu. Firma lui Timari are proiecte imobiliare și în satul Florești, în Mămăștur Sud și zona Colina.  Doralex este și beneficiara unui proiect de apart-hotel pe str Edgar Quinet din Mănăștur, de cinci etaje. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 16 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 18 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 20 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 20 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 20 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 22 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 22 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 23 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 24 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 1 day Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE