In vizor

Hotelul de patru stele cu șase etaje de pe malul Someșului, pe masa consilierilor locali

Consilierii locali urmează să dezbată Planul Urbanistic Zonal ce prevede construcția unui hotel de patru stele cu șase etaje și a unui bloc cu șapte etaje situate pe strada Traian. investitorul va amenaja un spațiu verde pe malul Someșului și va oferi 58 de locuri de parcare cu acces public.

Cele două clădiri care vor fi construite pe strada Traian, la intersecția cu strada Daniil Bărceanu: una va fi bloc cu funcțiuni mixte (locuințe și comerț) și una va fi hotel cu 145 de camere. Imobilele vor avea șase etaje, respectiv șapte etaje. Beneficiarul hotelului este antreprenorul Doru Alin Plopeanu din Târgu Mureș, proprietarul Hotelului Privo din localitate. Practic, prin acest proiect va construi un nou hotel Privo. Beneficiarul imobilului de locuințe este SIFI CJ Office București, al cărei unic asociat este firma cipriotă SIF Imobiliare PLC. 

Vor fi asigurate 234 de locuri de parcare în subsol, din care 58 de locuri suplimentare funcțiunilor propuse, cu acces public. 118 locuri de parcare sunt destinate imobilului de apartamente, iar 116 locuri de parcare sunt pentru hotel.

Investitorul va trebui să planteze cel puțin doi arbori cu circumferința de minim 35 cm, măsurată la 1 m de la colet pe frontul sudic al străzii Daniil Bărceanu, iar suprafața de teren necesară realizării circulației de-a lungul culoarului Someșului Mic va fi amenajată ca spațiu verde (plantații înalte, medii, joase, alee pietonală) și transferată în domeniul public cu titlu gratuit.

Această investiție presupune o serie de modificări ale regulilor de circulație:

Accesul din strada Daniil Bărceanu se va asigura numai prin viraje la dreapta. Pe strada Emil Petrovici se va inversa sensul unic actual de circulație, cu parcări pe partea stângă a carosabilului, pe sensul nou de circulație. Pe strada Traian, între intersecțiile cu strada Daniil Bărceanu și Emil Petrovici se va institui sensul unic spre centru. Pe strada Haiducului se va inversa sensul unic actual de circulație, iar pe ultimii 30 m de la ieșirea din strada Traian, se vor asigura două benzi carosabile: una pentru virajul la stânga și alta pentru virajul la dreapta. Sensul unic de pe strada Decebal se va extinde și pe tronsonul cuprins între străzile Emil Petrovici și strada Haiducului.

Beneficiarii sunt Mapcom Estate 1 Târgu Mureș, companie deținută de Doru Alin Plopeanu și Doralex Com, controlată de Beniamin Timari. Firma Mapcom are obiect de activitate hoteluri și alte facilități de cazare similare și subînchirierea și închirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Mapcom Estate 1 a fost înființată în 2008. În 2019, a avut cifră de afaceri 57 mii euro, profit aproape 30 mii euro și zero angajați. Doru Alin Plopeanu este proprietarul Hotelului Privo din Târgu Mureș. 

Cifra de afaceri din 2019 a firmei Doralex a fost de 2,2 mil lei, mai mare cu 6 mil lei față de acum doi ani, respectiv 2018. Profitul net declarat anul trecut a fost de 195.700 lei, comparativ cu 92.400 lei în 2018.  Numărul de angajați a scăzut de la 40 în 2018, la 28 anul trecut. 

Doralex Com SRL a construit și hotelul de 4 stele Sunny Hill din Baciu. Firma lui Timari are proiecte imobiliare și în satul Florești, în Mămăștur Sud și zona Colina.  Doralex este și beneficiara unui proiect de apart-hotel pe str Edgar Quinet din Mănăștur, de cinci etaje. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *