Anchete

Hotel RAMADA Cluj, jegul de pe lume: insecte in mancare, rozatoare, rugina si piscina praf si pulbere! Patronul Razvan Tarmure, profit de 700 000 de euro in ultimii 2 ani de pe hotel

Inca o lovitura data de Protectia Consumatorilor Cluj nesimtirii patronilor de carton din Cluj-Napoca.

Azi a venit la controlat omul de afaceri Razvan Tarmure, proprietarul hotelului Ramada din Cluj-Napoca, ce ar fi trebuit sa fie un etalon in materie de curatenie si lux.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, sub coordonarea lui Lucian Rus, comisar șef al CRPC RNV Cluj, a desfășurat recent o acțiune de control la Hotelul ramada, operat de omul de afaceri Razvan Tarmure, prin Eurotrend Hotels Group SRL.

Fereasca bunul Dumnezeu ce au gasit comisarii acolo: jeg pe LINIE, de la bucatarie pana la piscina, cutite boante sau mancate de timp, INSECTE in blocul alimentar, sobolani langa locurile de depozitare, alimente expirate, camere nedotate si o piscina ciobita pe portiuni semnificative ale intregii suprafete PLUS mizerie pe fundul bazinului.

Imaginile sunt apocaliptice: desi Protectia Consumatorului a inchis piscina pentru cateva zile, ar fi trebuit sa o inchida de TOT, pana la renovarea completa a ei. Ba chiar TOT HOTELUL!

Este inadmisibil asa ceva: mancare expirata si sobolani si insecte! Patroane Tarmure, ori esti zgarcit, ori nesimtit, ori amandoua! Alta explicatie nu exista!

Stimati cititori, TREBUIE sa priviti pana la capat fotografiile furnizate de comisarii de la CJPC, pentru ca par scene desprinse dintr-un lagar alimentar!

Stiti ce e cel mai deranjant? Ca acest milionar de carton face profituri de sute de mii de euro de pe urma hotelului sau jegos, punand in pericol sanatatea clientilor: asta da, obraznicie!

În urma acțiunii, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

-folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, mucegai comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită
– depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare și apelor minerale,
– folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduri având capace neconforme
– folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate
– modificarea stării termice a preparatelor fără a deține autorizație legală
– utilizarea unor agregate frigorifice insalubre pentru prepararea gheții
– comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare caracterizare
– nerespectare temperaturi de depozitare stabilite de producător
– lipsa datei deschiderii a diverse siropuri/sosuri folosite la servire
– lipsa informațiilor traduse în limba romană, pe etichetele produselor alimentare
practică comercială înșelătoare aferentă denumirii preparatelor
– condiții igienico-sanitare precare: prezența insectelor în blocul alimentar, suprafața insalubră a blocului alimentar, calorifere cu rugină în exces, îmbâcsite cu praf și depuneri de produse
– comercializarea unor produse alimentare cu modificări organoleptice și fără documente de proveniență
– utilizarea unui spațiu aferent depozitării cu miros înțepător cauzat de prezența rozătoarelor
– folosirea unor camere de cazare cu lenjerie neconformă
– lipsa dotării camerelor conform prevederilor legale, în funcție de clasificare
– utilizarea unui bazin insalubru cu foarte multe bucăți de faiantă lipsă

Priviti ce jeg, cu gauri in mozaic inverzite de matasea broastei si formatiuni de mizerie pe fund!

 

Asa arata bucataria unui hotel de 4 stele sub brandul Ramada, detinut de un milionar cu pretentii! Sa nu ai tu bani sa iei cutite profesionale sau macar de la Lidl, cat poti fii de zgarcob ca patron!