Rautacisme

Hotel Meridian isi schimba denumirea in Hotel Impostura si lanseaza restaurantul SpamPastel

Clujul asta e plin de impostori si cocarzi cu pretentii academice. Dar nu credeam ca impostura va atinge si cote gastronomice.

Hotel Meridian e pe cale sa deschida un restaurant in parteneriat cu Bogdan Danila, cica primul roman ce a primit ever stea Michelin. N-am fi zis nimic despre tepareala de comunicare a „conducerii” hotelului daca, in spatiul public, nu s-ar fi insinuat ideea ca restaurantul nu va fi unul oarecare, ci de… nivel Michelin. Ceea ce e nu numai lipsit de fair play, ci si de toata jena.

Dar, ca tot omul si mare amator de noutati gastronomice, am cautat curios detalii, poze, info.

De exemplu, despre marele chef Bogdan Danila, primul starat Michelin de cetatenie romana care se lauda, nene, pe toate site-urile cum a lucrat el cu Gordon Ramsey si ce dictator era si cat de ilegal lucra Gordon punandu-i sa se speteasca peste program. Adica un pulifrici din Bistrita a ajuns sa zica despre Ramsay, gigantul, icoana gastronomiei mondiale, ca e un papagal de doi bani si meschin, hahaha, va dati seama ce superior se crede baietul?!

Dar chef Bogdan Danila chiar se crede un soi de Paul BOCcuse al gastronomiei romanesti, ca si Emil Boc, are si el narcisismul flasc de a crede ca poate „pune pe harta” Romania sau Clujul. Te caci pe tine. 

 

Asaaa, deci in curand se deschide restaurantul Pastel, ca asa se va numi, in incinta hotelului Meridian, unde va gati marele chef cu o stea Michelin Bogdan Danila. De unde stim asta? Fiindca cei din „conducere” au avut grija sa spameze presa locala cu un „comunicat”. Adica sa se pise pe presa locala. In loc sa plateasca reclama, asa cum era decent, ca sa faca acest anunt publicitar, cei de la hotel Meridian arata ca nu au evoluat de la nivelul lui Gusti Baciu de la Hotel Onix, dedandu-se tot la taranisme.

 

Cativa fraieri din presa locala au publicat comunicatul, fiindca sunt niste culdusi. 

Culmea, lipsa de respect fata de presa merge pana intr-acolo incat nici macar penibilitatea de a chema gasca de ziaristi fomisti ai Clujului (se stiu ei) la o masa gratis nu au facut-o. 

Fiindca, vericule, va zicem pe surse, la inaugurarea restaurantului Pastel au fost alese pe spranceana 30 de „personalitati”, ahahahahaha, dintre care unii infuensari si blogarasi, pe care „conducerea” a crezut ca ii poate mitui cu un bilet de avion si o cazare ca sa vina sa „endorseze” minunea gastronomica. De unde stim? Fiindca unii din cei „ofertati” ne-au trimis invitatia agramata (Invitatie/Va invitam) si fara diacritice, cu un design sub nivelul Motelului Gilau (e si mai tare aia cu va invitam pe 5 SAU 6 iunie, ahahahaha, mor de ras). Si cu mentiunea ca se vor da loviti si nu vor da curs unei invitatii la piscotareala, cand „conducerea” nu vrea sa scoata banul.

 

 

 

Bai, oricum, cel putin din semnalale publice, e clar ca nivelul si pretentiile ie ridicate, mamicule, baaa, dar la un nivel de n-am mai auzit, sa moara Bibi, nici la L’Arpège, baaa, cocina aia de 3 stele Michelin din Paris. Ia fiti antena, baaa, taranusilor, cum se face o angajare la restaurant Pastel. De fapt, nu se mai numeste angajare, trelingarilor, ii zice giob oupaning, cretinilor:

 

Ati citit, barbalailor? Baaaaaa, spalatorii de vase TRE sa stie engleza de nivel mediu, baaaa, romulanilor. Imi si inchipui cum Ciobi sau Vasile, spalatori de vase la restaurantul Pastel, se duc la chef Danila si ii zic: „Sir, our washing multi purpose hygienic sponge is terminated. We would you be so kind to let us run to Nasticom kiosk and acquire some?”.

Fiindca marele restaurant e atat de profesionist ca management incat nu are inca gata site-ul, am zis sa ne uitam pe Instagram sa vedem ce dishuri ne propune chefulica Bogdanica, nu de alta dar eram ingrijorati de o faza dintr-un interviu mai vechi in care zice:

 

Pe bune ca eu m-am ingrijorat cand a zis Danila von Michelin ca poarta preparatele astea cu el mereu. Nu de alta, dar meniul sau „de suflet” seamana cu unul de nunta de la un event hall din Apahida, mai lipsea niste pangasius si niste baby carrot si era perfect. In plus, complexitatea lui era rizibila, ca pana si tanti Rica de la restaurantul de militieni Fair Play poate gati mai fancy.

Dar nu, clujeni prosti, NU, chef Bogdanel Michelin Intaiul ne-a pregatit lucruri super specile, adica nici vorba. El crede ca la Cluj nu am auzit de ton. Farfuria de mai jos ii cu castraveciori, baaaa, iar designul e un pic mai bun ca al unui copilas cu usor retard. Incredibil, nene!

 

Intelegeti, prostilor, gata, dati-va pe spate, bre, ca pune nea Danila cu penseta dishu’ fain si niste pcicuri die balsamica si gata, ba, ii Misulinica! Incredibil, ba, ce impostura!

M-a impresionat maxim insa ceea ce pare sa fie salata de mai jos, cu fistic SICILIAN pisat, care arata cam ca o borala de betiv din Manastireni.

 

In fine, de observat ca a aflat si motanul Danila de „tecsturi”, nene, si de crambaluri, si ni le da si noua, desi, prin restaurantele mari de Michelin, chestiile astea is atat de old si de cliseu, ca rad si chelnerii de tine. Sau de Danila. 

In ultimii 10 ani, am trecut pragul si am mancat in 34 de restaurante Michelin de diferite stele, notandu-mi in jurnal detalii si impresii despre fiecare experienta. De aia imi permit sa cred ca pot scrie si despre asa ceva.

Si de aia acuma ma apuc sa o sun pe Maria Dunca de la Baracca sa ii zic sa isi inchida definitiv restaurantul, ca a belit-o, nu are cum sa reziste in fata acestor bijuterii gastronomice de la Pastel. Te mananca falimentu’, Marie, jaba te-ai luptat tu ani de zile, ui’ ca Danila Bogdanila o pus Clujul pe harta Misulica, pac, pac, mai face o salata faina de bef, il suna pe directoru’ Misulinici si ii zice: „Hai, frate, pan’ la Cluj cu steaua sus rasare, ce drecu, omini suntem!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *