De cartier

Hotel într-o zonă cu case, chiar în apropierea străzii „smart”. Vecinii s-au revoltat degeaba

Scris de 1,746

O nouă construcție supraetajată va fi realizată în apropierea străzii Molnar Piuariu din cartierul Mărăști. Proiectul construcției în regim S+P+4E a fost aprobat cu unanimitate de voturi de către consilierii locali, în pofida dezacordului expres formulat de proprietarii din zonă care nu și-au dat consimțământul pentru acest nou proiect. Nemulțumirile locatarilor din zonă au fost consemnate pe hârtie și desființate de promisiunile și angajamentul constructorului, astfel încât conceptul de blocuri între case pe străzi înguste ori cu sens unic continuă la Cluj. 

Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru desființarea parțială, extinderea, etajarea și schimbarea de destinație din locuință în spații pentru cazare turistică a unui imobil situat în cartierul Mărăști, pe strada Teleorman, conform proiectului supus atenției consilierilor locali, a fost aprobat în unanimitate. 

Conform proiectului, prin PUD a fost propusă desființarea parțială a laturii vestice, extinderea și etajarea clădirii de pe strada Teleorman, nr. 42 și modificarea regimului de înălțime de la Sp+P la S+P+3E, respectiv S+P+4E. Beneficiarul proiectului este Marnel Comserv SRL. 

Suprafața de teren este de 469 mp, pe teren proprietate privată, și figurează în categoria subzonă de activități economice cu caracter terțiar situate în zone cu caracter rezidențial conform PUG-ului din 2014. 

După cum este consemnat și în proiectul de hotărâre votat de consilierii locali clujeni, proprietarii terenurilor învecinate au fost notificați, iar de la finalul anului 2018 au tot curs reclamațiile și solicitările acestora, prin care își exprimau în mod explicit dezacordul în privința realizării unei noi construcții supraetajate în zonă, motivându-și poziția prin diverse categorii de argumente.

Astfel, noua construcție poate periclita arhitectura și rezistența fundației unei alte case aflate în vecinătate, întrucât în prezent pe o singură fundație sunt construite deja două case, una dintre care a fost realizată în prima jumătate a secolului trecut. 

De asemenea, Asociația de Proprietari de pe strada Molnar Piuariu, nr. 5, a sesizat faptul că locatarii a patru scări vor fi privați de vizibilitate și lumină.

Alte obiecții formulate de proprietarii din zonă au vizat supraaglomerarea străzii, deja supraîncărcată cu mașini parcate.

În pofida reclamațiilor și obiecțiilor care au continuat să curgă, unele dintre acestea cuprinse în paginile proiectului de hotărâre la capitolul informarea și consultarea publicului, beneficiarii lucrării au formulat asigurări scrise conform cărora la elaborarea documentației tehnice pentru obținerea autorizației de construire va fi întocmită și o expertiză tehnică, care va oferi soluții astfel încât să nu fie necesare măsuri de protejare sau de intervenții asupra imobilului vecin, cu promisiunea rezolvării pe cale amiabilă a unor potențiale diferende cu proprietarii din zonă în cazul apariției unor prejudicii.

Astfel, în urma angajamentului și promisiunilor beneficiarului, solicitările proprietarilor din zonă au fost trecute sub tăcere, iar proiectul de hotărâre pentru aprobarea PUD în vederea realizării unui spațiu de patru etaje în scopuri turistice, pe strada Teleorman, a fost aprobat. 

Direcția Generală de Urbanism și-a exprimat acordul pentru continuarea proiectului, iar aleșii locali au procedat în consecință.

Conceptul de blocuri între case continuă să fie unul de viitor în municipiul Cluj-Napoca, unde solicitările proprietarilor nemulțumiți sunt consemnate, iar ulterior noile construcții sunt aprobate.

Cu atât mai mult cu cât în imediata apropiere este situată și strada „smart” Molnar Piuariu, unde proprietarii nemulțumiți își pot încărca telefoanele inteligente de la băncuțele și mai inteligente, ori pot accesa wi-fi gratuit pentru a continua să trimită sesizări Primăriei clujene. 

CITEȘTE ȘIO veste bună pentru clujenii care nu au acasă curent electric! În curând, își vor putea încărca telefoanele pe strada Molnar Piuariu

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 9 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 11 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 11 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 12 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 12 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 13 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 13 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 13 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 14 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 15 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 16 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 17 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE