In vizor

Horia Şulea vrea să afle câţi locuitori are în comună. Răspunsul stă în pixul MAI

Numărul locuitorilor din Floreşti este un mister. Unii zic că, în acte, ar fi cam 30.000 de persoane, alţi că, de fapt, stau în cea mai mare comună din ţară peste 65.000 de persoane.

Primarul vrea să afle cu exactitate câţi locuitori are în comună. Faptic, nu scriptic.

„Un recensământ e greu să faci, pentru că trebuie să îndeplineşti nişte condiţii, dar având în vedere faptul că vom transforma tariful de salubritate în taxă de salubritate şi se va încasa la primărie, mă rog, într-un cont deschis de către primărie, probabil că va fi aşa, un soi de mini-recensământ. Cei de la Poliţia Locală au început să împartă nişte declaraţii pe propria răspundere pentru fiecare unitate locativă, în vederea autodeclarării numărului de persoane”, a declarat Horia Şulea pentru Ziar de Cluj.

Floreştenii nu trebuie să se teamă, aceste declaraţii nu îi obligă să îşi şi facă „buletin de Floreşti.”

„Fiecare este liber să îşi aleagă reşedinţa, iar legat de proprietăţi, nu există un cadru legal prin care să îi obligi să îşi facă acte de Floreşti, dacă locuiesc în Floreşti, deşi cred că un domiciliu flotant poate că s-ar impune. Dar nu ne intră nouă în atribuţii aspectul acesta.”

Momentan, îşi declară domiciliul în comună mai ales persoanele care nu au copii. Aceştia păstrează domiciliul în Cluj-Napoca pentru a-şi putea duce acolo copilaşii la creşe, grădiniţe sau şcoli.

„Eu am insistat pentru Cartea de Imobil, pentru că, în opinia mea e nevoie de Cartea Imobilelor, din mai multe puncte de vedere, inclusiv din punct de vedere al evidenţei populaţiei, numai că asta intră în atribuţiile Ministerului de Interne. Am solicitat, însă acele cărţi de imobil au un regim special şi, conform legii, trebuie editate de către MAI.”

Horia Şulea aşteaptă doar că cineva să semneze editarea acestor cărţi de imobil, primarul susţinând că a avut discuţii cu şeful Secţiei 6 Rural, dar şi întâlniri cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari, arătându-şi inclusiv disponibilitatea de a finanţa editarea sau tipărirea. Însă nu se poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *