Rautacisme

De ce s-a aliat Nasra cu Dohotaru? Va intra și Boc în combinație?

Scris de 553

Horia Nasra, deputat și președintele PSD Cluj, împreună cu Adrian Dohotaru, deputat USR de Facebook, s-au pus pe scris scrisorele deschise către primarul Emil Boc pentru a-i propune acestuia buget participativ cu accent pe infrastructură. Bugete participative am mai avut și până acum, dar cu accent pe sifonat banul public și doar pentru sume modeste, aceste bugete fiind destinate unor evenimente culturale (a se citi: șușe) minore ca amploare și valoare artistică. 

Când vorbim însă despre infrastructură, adică despre bani mulți pentru băieții deștepți, se pare că granițele transpartinice devin poduri cu flori (trandafiri, flori de mucegai ș.a.m.d). Opoziție la Cluj oricum nu a existat niciodată, ea fiind până acum doar mimată, stângace, electoral, însă, cum electorii s-au prins de mult, acum darea și luarea de mână se pare că au început să se facă pe față!

USR + PSD = LOVE mai de demult, dacă ne gândim la faptul că deputatul Dohotaru și-a dorit să devină consilier local PSD, pe vremea când Aurelia Cristea era candidata PSD la Primărie. Cum și Nasra a crescut politic în umbra Aureliei Cristea, nu este de mirare că cei doi s-au înfrățit acum sub aceleași interese discutabile, îmbrăcate, bineînțeles, în idei generoase și sforăitoare, care, pentru un Caragiale reîncarnat în Clujul anului 2017, ar putea constitui o sursă majoră de inspirație. 

Deputații Dohotaru și Nasra propun ca cel puțin 10% din bugetul de investiții și reparații al Primăriei să fie alocat pentru proiecte de investiții în infrastructură decise de către unii cetățeni. Cum însă grupurile private de ONG-uri și de cetățeni nu au neapărat o viziune de ansamblu asupra necesităților orașului, am risca astfel ca proiectele câștigătoare în urma concursului de buget participativ să sporească doar haosul urbanistic în care se scufundă Clujul. Mai multe detalii despre întreaga gogomănie puteți citi aici:

Deputatul Dohotaru îi propune lui Boc buget participativ cu accent pe infrastructură. Va accepta primarul o nouă smântânire a banului public în interes privat?

Ziar de Cluj se întreba, încă din 9 februarie, dacă va accepta primarul o nouă smântânire a banului public în interes privat și pentru ca întrebarea noastră să nu rămână doar una retorică, am adresat-o astăzi și pe cale oficială Primăriei Cluj-Napoca, pentru a afla cum răspunde Emil Boc acestei provocări: va intra în combinație sau îi va trimite pe cei doi deputați să plimbe ursul, respectiv pisica, pe holurile Parlamentului, în instituția unde Șoni de la Vama Veche ne face o favoare și doarme neîntors, scutindu-ne măcar el, în felul acesta, de inițiative păguboase pentru bugetul și interesul public. 

Foto: presalocala.comULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 3 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 3 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 5 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 5 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 6 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 7 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 8 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 17 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 22 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 23 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 23 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 23 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE