In vizor

Horea Uioreanu a fost eliberat din penitenciar

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a fost pus în libertate, printr-o decizie a Judecătoriei Baia Mare. Uioreanu a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul Mită la CJ Cluj, alături de afaceriștii Vasile Pogăcean și Ioan Bene.

„În temeiul art. 587, alin. 1 Cod procedură penală, admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul UIOREANU HOREA DORIN, deţinut în Penitenciarul Baia Mare în executarea pedepsei de 5 ani şi 10 luni închisoare, aplicată prin Sentinţa penală nr. 173/2016 a Tribunalului Cluj şi, în consecinţă: Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 204/2016/2018, emis de Tribunalul Cluj şi atrage atenţia acestuia asupra dispoziţiilor art. 104 din Codul penal. Condamnatul îşi stabileşte domiciliul în Cluj-Napoca. În temeiul art. 100, alin. 6 Cod penal, intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei (14.08.2022), constituie termen de supraveghere pentru condamnat. În temeiul art. 101, alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 101, alin. 5 Cod penal, măsurile de supraveghere se execută din momentul acordării liberării, pe o perioadă egală cu o treime din durata termenului de supraveghere, dar nu mai mult de 2 ani”, se arată în soluția dată de instanță.

Decizia nu a fost contestată de către procurori, astfel că Uioreanu a fost pus în libertate în 4 martie.

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj, în ianuarie 2018.

Curtea de Apel Cluj a redus cu 2 luni pedeapsa pe care trebuie să o execute Horea Uioreanu, de la 6 ani și 6 luni, cât a fost sentința Tribunalului Cluj, în luna mai 2016, la 6 ani și 4 luni.

Au mai fost condamnați la închisoare cu suspendare: profesorul Ioan Petran (ex consilier județean PNL) și Gabriel Davidescu (ex director al UTI) – actualmente director al firmelor lui Ioan Bene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *