Din oras

Hip hop de la Cluj la concursul HHI din Las Vegas. Daca se strang bani

S-au reunit in octombrie, repeta pana la miezul noptii de doua luni si deja au castigat doua concursuri nationale. Trupa studenteasca de dans Jump In a castigat locul I la sectiunea Megacrew a concursului Hip Hop International, calificandu-se la faimoasa intrecere Hip Hop International din Las Vegas. Si mai multe premii au fost obtinute si la ESDU Romania Open, de unde ar putea lua parte la faza urmatoare, in Croatia. Toate acestea insa vor fi in zadar daca nu pot face rost de peste 20.000 de euro, singuri, pentru ca de la statul roman nu primesc nimic. 

Trupa de dans Jump In functioneaza in cadrul Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca de 5 ani. 

“Am inceput sa fac dansuri cu 5 oameni si acum sunt cam 40 in total. Sunt impartiti pe trei grupe: street dance, dans contemporan si breakdance. Sunt elevi, studenti sau absolventi din toate domeniile, de la politehnica la informatica, stiinte economice, medicina, psihologie si altele. Pentru cele doua concursuri am reunit oameni din toate grupele si am repetat mult, in fiecare zi, de multe ori pana la miezul noptii”, povesteste Alina Ciceo, coregrafa grupului. 

Rezultatele nu au intarziat sa apara. La ESDU Romania Open, Jump In s-a clasat pe locul I la genul Contemporan, atat la duet, cat si formatie si grup, la MTV Commercial, la Cea mai buna coregrafie, plus locul 2 la genul Contemporan grup. Astfel, tinerii dansatori clujeni s-au calificat pentru marea finala ESDU World Dance Master 2014 care va avea loc in Croatia.

Marea bucurie  si surpriza a coregrafei lor este, insa, obtinerea primului loc la sectiunea Megacrew la Hip Hop International, editia a V-a, cea mai importanta competitie destinata comunitatii de hip hop din Romania. Evenimentul a avut loc intre 21 si 22 martie, la Rin Grand Hotel din Bucuresti. Trupa CCS va putea reprezenta Romania la finala HHI din capitala mondiala a distractiei, Las Vegas. 

“Este cea mai mare competitie de hip hop din lume si are loc la mama ei, in Las Vegas, e ceva uluitor!”, spune coregrafa. 

Alina Ciceo sustine ca acest premiu a fost o surpriza totala, la care nu se asteptau. 

“Trupa in aceasta componenta a fost formata abia in octombrie 2013 si repetam intensiv doar de doua luni, de cand s-a terminat sesiunea. E greu sa coalizezi niste oameni noi, sa faci ceva unitar, nu ma asteptam ca succesul lor sa apara atat de repede”, marturisteste ea. 

Gloria si bucuria adusa de aceste premii le este umbrita, din pacate, de lipsa fondurilor pentru cele doua deplasari. In Croatia trupa va avea 19 persoane si ar fi nevoie de aproximativ 4.000 de euro, iar cei 17 care ar trebui sa ajunga in Las Vegas ar avea nevoie de circa 20.000 de euro. 

“Sunt bani pe care trebuie sa ii platim ca taxa de participare, plus drum, cazare si masa. CCS nu ne poate ajuta, bugetele au fost taiate de la Ministerul Tineretului si Sportului. O sa incercam sa cerem de la primarie, de la firme mari. Nici anul trecut nu am mai mers in Croatia, din cauza banilor, desi castigasem si atunci titlul la ESDU Romania Open. Sper ca nu se va intampla si acum asa”, a incheiat coregrafa grupului Jump In.

Protagonistii celor doua performante sunt Delia Raita, Andra Faragau, Adela Timofei, Denisa Marchis, Diana Armean, Mia Raita, Bianca Bor, Malina Savoaie, Mona Mandour, Emoke Sarpataki, Radu Domsa, Denisa Badea, Andrei Dumistracel, Anca Sabadis, Andreea Iepure, Raluca Buta, Boglar Irsai, Raluca Buta, Bianca Turau, Lorant Lantos, Paul Moldovan, Gabriel Apetroae, Andrei Groza, Lucian Jeciu, Claudiu Bicsabi si George Todea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *