In vizor

Hidrobiciclete la suprapret: o familie plateste 30 de lei pentru o plimbare pe lacul din Parcul Central

Lacul din Parcul Central este singurul din Cluj-Napoca unde poti sa te plimbi cu hidroblicicleta, spre bucuria celor mici. Numai ca tarifele oferite de administratorul lacului, Regia Autonoma a Domeniului Public, sunt duble sau chiar triple, in comparatie cu alte lacuri de agrement din tara. O familie cu un copil trebuie sa scoata din buzunar 30 de lei pentru o plimbare scurta, de o jumatate de ora.

Pentru o jumatate de ora de plimbare pe lacul din Parcul Central, un adult plateste 12 lei, iar un copil scoate din buzunar 6 lei. O bucurie de 30 de minute costa, asadar, o familie cu un copil nu mai putin de 30 de lei. Uneori, daca ai noroc si vanzatorul de bilete nu iti ofera bon, primesti si o reducere de 2-3 lei.

Comparativ cu alte lacuri de agrement din tara, care ofera servicii de acest tip, preturile din Cluj sunt foarte mari.

Spre exemplu, pe lacul Herastrau din Bucuresti o hidrobicicleta de doua persoane costa 10 lei pe ora, iar o hidrobicicleta cu patru locuri costa 15 lei pe ora. Cu barca platesti abia 5 lei pe ora.

Tot pe lacul Herastrau se organizeaza, in weekend, si plimbari cu vaporasul, pentru care copii pana la 10 ani beneficiaza de gratuitate, in timp ce adultii platesc abia 5 lei.

Directorul RADP Cluj, Ioan Morocazan, recunoaste ca preturile au fost ridicate la inceputul acestui sezon.”Preturile au fost marite cu indicele de inflatie”, a declarat el.

Acesta mai arata ca RADP a faut si investitii noi anul acesta, cumparand 10 hidrobiciclete noi, cu design de lebada, care au costat 60.000 de lei.

Pe langa acestea, pe lac mai functioneaza alte 15 hidrobiciclete mai vechi si 10 barci uzate din anii trecuti.

RADP este subordonata Consiliului Local Cluj-Napoca, astfel ca serviciul oferit este unul public.

Foto: Eugen Olariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *