In vizor

HAOS la zborurile Wizz Air de pe aeroportul din Cluj

Haosul de pe Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca nu s-a încheiat. Compania aeriană low-cost Wizz Air a anulat zeci de zboruri vara aceasta, iar la sute de zboruri au fost raportate întârzieri. Pasagerii români se plâng de faptul că nu sunt băgaţi în seamă de reprezentanţii Wizz Air. 

Numărul de reclamații pentru compania Wizz Air este tot mai mare, inclusiv la consulatele din alte țări, susține ministrul Economiei. Aflat la o reuniune în Spania, oficialul a cerut sprijinul privind problemele Wizz Air comisarului european cu atribuții privind Protecția Consumatorului, Didier Reynders, transmite site-ul stirileprotv.ro.

”Din câte știu de la Protecția Consumatorului din România, au constat că nu există un reprezentant în România și, în aceste condiții, noi nu putem aplica amenzi. Comisarul ne-a promis că ne sprijină în această chestiune”, a declarat Radu Oprea, ministrul Economiei.

Comisarul european le-a transmis pasagerilor români să ceară sprijin prin Centrul European al Consumatorilor din România. Reclamația poate fi depusă online pe site-ul Centrului European al Consumatorilor de la noi – eccromania.ro. Reclamantul trebuie să fie cetățean român și compania aeriană trebuie să aibă sediul în alt stat european. Trebuie să introducem datele personale și să descriem pe scurt ce s-a întâmplat. Putem atașa și documente. Teoretic, răspunsul ar urma să vină în cel mult zece săptămâni.

Oficial, în cazul anulării sau amânării unui zbor, pasagerii pot primi compensații de până la 600 de euro. În cazul în care procesul pare greoi, păgubiții pot apela și la firme specializate pentru obținerea despăgurbirilor.

CITEȘTE ȘI: Alin Tișe: „Voi da WIZZAIR în judecată!” Ce s-a întâmplat

La ora 09.00, miercuri dimineața, pe site-ul aeroportului, zborul de Napoli de ieri apărea reprogramat pentru azi, la ora 19.00. După doar 30 de minute, acesta a dispărut total de pe afișaj. Vă reamintim că la Napoli așteptau zeci de persoane, de marți de la ora 16.00, zborul de la Cluj ca să-i aducă în țară. La ora 10.00 zborul de Napoli a reapărut, cu decolare la 19.10.

plecari 3

Acesta nu e un caz izolat, după cum se poate observa analizând programul decolărilor.

Așa după cum se poate vedea pe capturile cu orarul decolărilor de pe aeroportul clujean, zborul Wizz Air de Luton care trebuia să decoleze la 06.15, miercuri dimineața, a fost amânat cu peste 6 ore.

plecari 2

Deasemenea, zborul Wizz Air de Bergamo care trebuia să decoleze marți, a fost reprogramat pentru miercuri la ora 14.00.

plecari 1

FOTOCREDIT: Cluj24.ro