Din oras

Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, în conferință la Cluj-Napoca. SUA vrea să promoveze în România inovarea și antreprenoriatul

Tamar Samash, ambasadorul Israelului în România, Hans Klemm, ambasador SUA în România, dr. Winslow Sargeant, partener în fondul de investiții S&T LLC și fost director în Direcția de IMM a Guvernului american, Steve Olson, director executiv al Centrului pentru Excelență în Inovare de la Kennesaw State University, Andrei Kelemen, director executiv, Cluj IT Cluster și Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park S.A, au participat azi la conferința internațională Innoteque. Evenimentul își propune să creeze un cadru de discuție și cooperare între principalii actori din sfera publică și privată din SUA, Israel, Olanda și România în vederea identificării unor soluții ce spijină performața în inovare în toate domeniile și contribuie astfel la creșterea economică: sisteme de educație superioară și de cercetare, antreprenoriat, legislație, noile tehnologii.

Cu această ocazie, ambasadorul SUA în România a susținut că: “experţii americani, israelieni sau olandezi ar putea ajuta România să depăşească trendul descendent înregistrat în inovaţie şi antrepenoriat.

Agenda promovării inovării şi antreprenoriatului are sens, este ceva ce SUA vrea să promoveze în România şi în lume, în condiţiile în care acestea două îşi aduc o importantă contribuţie la creşterea economică, dar şi la întărirea instituţiilor democratice şi la o transparenţă guvernamentală. (…) Am discutat ce rol poate să joace Ambasada SUA pentru încurajarea unui ecosistem de inovaţie şi antreprenoriat în România. Este o întrebare importantă, în condiţiile în care situaţia se datorează eşecului pieţei, iar guvernele trebuie să ofere soluţii şi ar trebui ca Guvernul României să joace un rol în încurajarea acestui ecosistem. Mi s-a propus să aducem experţi americani, împreună cu alţii din Israel şi Olanda, care au expertiză în acest domeniu, şi care să vadă ce ar trebui făcut în România pentru a îmbunătăţi acest mediu, astfel încât să devină accesibil pentru capital, a îmbunătăţi educaţia, reformele, eliminarea regulilor care stau în calea dezvoltării inovării şi antreprenoriatului”.

Ambasadorul SUA în România este de părere că este nevoie de un pachet de soluţii pentru ca România să iasă din situaţia în care se află şi ajungă în rândul statelor ale căror economii sprijină, stimulează şi recompensează inovarea şi antreprenoriatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *