De cartier

Hameiului, ulița din capăt de Mănăștur, pe care se circulă în condiții incredibile pentru un oraș de cinci stele – FOTO

Pe strada Hameiului din cartierul Mănăștur se circulă în condiții de cătun uitat de lume. Felul în care arată această stradă nu amintește nimic de orașul de cinci stele despre care se vorbește peste tot, de ani de zile. Conducerea Primăriei spunea anul trecut că nu se poate interveni cu lucrări de modernizare decât pe o porțiune de stradă. Nu există însă niciun termen legat de acest aspect.

Strada Hameiului de lângă depoul de tramvaie Bucium din Mănăștur nu are asfalt, nu are trotuare, nu are iluminat public. Deși toate rețelele de utilități sunt funcționale, Primăria Cluj-Napoca nu a luat nicio măsură pentru repararea străzii astfel încât sutele de clujeni care locuiesc în zonă să beneficieze de condiții demne de secolul XXI.

Dacă nu are trotuare, asfalt și nici iluminat public, are totuși ceva și această stradă – gropi, praf când timpul este secetos și noroi de fiecare dată când plouă.

Cetățenii de pe Hameiului au atenționat conducerea Primăriei de nenumărate ori. Oamenii au trimis sesizări și reclamații, au mers în audiențe, au luat cuvântul în ședințele de Consiliu Local. Toate demersurile lor nu au dus până acum la niciun rezultat.

În decembrie anul trecut, când unul dintre locuitori a intervenit în ședința de Consiliu Local, a primit un răspuns deloc promițător.

„Unde Primăria are proprietate intervine și face modernizările de infrastructură necesare deci, dacă voi verifica suplimentar dacă strada este pe proprietate publică, mă voi asigura că vom interveni și vom face modernizarea necesară. Din păcate însă, Curtea de Conturi nu ne permite să facem nici un milimetru de investiție într-un obiectiv care nu aparține orașului sau care nu a fost cedat orașului. În acele condiții, reglementarea în integralitate aparține proprietarilor de drept ai imobilului, terenurilor, străzilor respective”, a spus Emil Boc în ședința de Consiliu Local din decembrie 2020.

Primăria a intervenit totuși cu lucrări de întreținere, așa cum se observă din fotografiile de mai sus. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *