Din oras

Halal Capitală Europeană a Tineretului! Barăci și coteț de găini printre blocuri

Clujul este exemplul ideal de „AȘA NU”. Unde în Europa ați mai văzut barăci printre clădiri sau blocuri? Cu siguranță nicăieri! În Cluj-Napoca, Orașul Comoară, totul este posibil.

Așa se face că pe lângă țiganii de la Pata Rât, cea mai mare pată pe obrazul orașului, avem și barăci printre blocuri, cu grădină și coteț de găini. Se întâmplă în Mănăștur, pe strada Tazlău. O baracă împrejmuită cu gard de doi metri tronează pe terenul din imediata apropiere a blocurilor.

Iar proprietarul e mare patriot: a arborat tricolorul în curtea improvizată a barăcii. Câțiva metri de la baracă, tot în curte, zace un coteț de găini. Nu vă gândiți că acolo locuiește proprietarul, nici vorbă. Construcția este utilizată doar când este vreme bună, drept casă de vacanță și grădina este folosită pentru cultivarea legumelor.

Nimeni nu știe cu nume și prenume a cui este construcția ridicată între blocuri. Unii localnici știu că baraca aparține subsemnatului „Bazatu’ de pe Tazlău”.

Până să se autosesizeze Primăria Cluj-Napoca și să verifice dacă „Bazatu’ de pe Tazlău” a construit legal barăcile, să sperăm că tinerii care ne vizitează orașul în 2015 să nu ajungă prin Mănăștur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *