Din oras

Haideți la Zumbathon! AZI, la 12.30, centrul Clujului va trepida în ritmuri de Zumba. Cine vine susține o cauză nobilă!

Zeci de clujeni și-au anunțat participarea pe pagina de eveniment WE ARE ONE-LUPTĂM PENTRU VIAȚĂ, la Zumbathonul caritabil care va fi organizat de Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Claudia Safta”, Instructorii de Zumba din Cluj-Napoca cu sprijinul Primăriei și a Consiliului Local Cluj-Napoca, Duminică 21 iunie, începând cu ora 12.30 în Piața Unirii,.

Acest spectacol plin de viață are două obiective importante: mobilizarea clujenilor de toate vârstele pentru ideea de sport și mișcare și strângerea de fonduri pentru copiii și tinerii dependenți de hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal.

14 instructori de Zumba împreună cu iubitorii popularului dans sportiv Zumba promit un spectacol total timp de 2 ore, în epicentrul Clujului, Piața Unirii. 

Trupa de dans contemporan KID A, finalista la popularul concurs „ROMÂNII AU TALENT”din acest an, promite să facă un show total în deschiderea evenimentului. Animatorii acestui regal caritabil vor fi îndrăgiții realizatori ai matinalului Radio Impuls, „Uzina de Dume”, Ștefan Coroian și Mihai Nicoară.

„Aceste evenimente tip Zumbathon Caritabil sunt  pe punctul să devină o tradiție deosebită a Clujului. Sunt foarte bucuroasă că am colegi minunați, instructori de Zumba, ca mine care au înțeles că putem prin intermediul Zumba să conectăm energiile pozitive ale sutelor de clujeni iubitori de sport, capabili să arate solidaritate și empatie cu nevoile unor copii și tineri a căror suferință întrece orice închipuire. Suntem alături de copiii și tinerii îngrijiți de Asociația pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta de 3 ani de zile, îi iubim foarte mult și organizăm două evenimente de acest gen în fiecare an pentru a-i ajuta să ajungă în scurtele și chinuitele lor vacanțe atât de importante pentru ei. Ne place să credem că-i putem ajuta să fie măcar cu 5 minute mai fericiți. În fiecare an, din păcate, unii dintre ei mor și asta ne cutremură, dar ne oferă în același timp motivația necesară să-i suținem cu puterile noastre pe cei rămași în viață. Îi îndemn pe cât mai mulți clujeni, ca azi, să iasă din casă, indiferent cum va fi vremea de afară și să vină în Piața Unirii, să se bucure de Zumba și să doneze cât pot și cât vor bani care să-i ajute pe acești semeni ai noștri atât de bolnavi”, ne-a declarat cu emoție Ramona Dămăcuș, unul dintre instructorii cei mai implicați în evenimentele tip Zumbathon caritabil.

„Nu am cuvinte să le mulțumesc iubitorilor de Zumba din Cluj pentru entuziasmul cu care se implică în diferite proiecte caritabile din orașul nostru. Eu am fost „adoptată” de marea și minunată familie a Asociației„ Claudia Safta” acum 7ani și sunt foarte fericită să văd afecțiunea cu care suntem înconjurați de marea familie a iubitorilor dansului Zumba. De două ori pe an, acești oameni extraordinari își invită prietenii la dans pentru ca noi să putem beneficia de două vacanțe de vis, la Mare, cea mai așteptată și una pe final de an, la iarnă, de Crăciun, alături de prietenii mei bolnavi, chiar aici în inima Ardealului. 

Micile noastre bucurii, într-un ocean de suferință, sunt umbrite și de dispariția prematură dintre noi a celor foarte dragi, colegi și prieteni de suferință care și-au pierdut viața după o mult chin. Tabăra din acest an îi este dedicată prietenei mele, Delia Grădinaru, care s-a stins din viață anul trecut. Ea a fost și va rămâne pentru familia noastră de bolnavi un exemplu extraordinar de demnitate în suferință. 

Știm că din Cer este alături de noi și ne susține” a declarat Paula Partnoi din Cluj-Napoca, dependentă de dializă de 14 ani, masterandă a Facultății de Sociologie și Asistență Socială din Cluj-Napoca.

Zumbathonul Caritabil „LUPTĂM PENTRU VIAȚĂ” a fost susținut de  Primăria și Consiliul Local cu suma de 20.000 lei din bugetul local. Acest eveniment va încheia proiectul Cluj Never Sleeps.

Clujenii cu inima bună pot sprijini copiii dependenți de dializă prin donații, în cutii speciale, la fața locului sau în contul Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Claudia Safta”: R0 45 BTRL 0130 1205  F94787XX, la Banca Transilvania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *