Editorial

HAI, CURAJ, MICUȚILOR!

Scris de 92

Un medic de la spitalul „Victor Babeș” din București postează asta pe facebook:

„Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi că trebuie mască. Ok. Păi, atunci hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți, care se fac că au Covid. Intri fără mască (că e inutilă, zici, nu?) și stai acolo 10 minute, timp în care respiri profund. Lângă bolnavii care nu au Covid. Ăia care stau cu masca de CPAP sau sunt intubați.

Ăia care se zbat să tragă aer în plămâni, cu disperarea unui om care se îneacă. Aaa, parcă e altfel decât în piața Victoriei, unde te cațeri pe lăzi și urli aiurea, nu? Așa, respiră adânc, trage aer în piept, dă-l afară… poate mai și tușește careva pe lângă masca de CPAP. Așa, acum așteptăm 6-7 zile. Ne chemi tu când te apucă… cum ce, Covidu’ ăla care nu există. Ai curaj? Că la vorbe sunteți meșteri toți, doctori sunteți toți, incredibil.”

Între timp, postarea a fost ștearsă. Probabil, la presiunea superiorilor, că așa e la noi: oamenilor care au curajul să vorbească li se închide gura, „să nu aducă prejudicii de imagine instituției.” Sau poate femeia s-a trezit cu atât de multe mesaje de la negaționiștii Covid, încât n-a mai rezistat și a șters.

Oricum, ideea rămâne: nu crezi că există virusul? Ia fă o plimbare, fără mască, printr-o secție de terapie intensivă. Apoi, du-te acasă și pupă-ți familia. Sărută-ți soția sau soțul și spune-i să nu-și facă probleme, că nu există niciun virus.

Pupă-ți copiii cu siguranța că n-o să pățească nimic. Pupă-ți părinții bătrâni, că nu sunt în categoria de risc, dacă nu există virus. Pupă-ți toată familia și toți prietenii, că doar îi iubești și vrei să le arăți asta. Apoi, așteptați vreo săptămână. Ce se poate întâmpla?

Caută localiatea cu cele mai multe „cazuri” din țară, du-te până acolo și îmbrățișează oamenii pe stradă. Pupă-i, dacă te lasă. Fie vei deveni cel mai iubit din oraș, fie nebunul satului. Eu zic că merită, ca să-ți demonstrezi convingerile. Până la urmă, e vorba de dragostea față de aproape. Se știe că dragostea învinge orice, chiar și un virus care nu există.

Găsește pe facebook pe cineva care susține că are Covid și spune-i că vrei să vă sărutați. Poate fi și o metodă bună de agățat, în perioada asta. Sărută străinul ăla cum n-ai sărutat pe nimeni în viața ta. Poate și rămâneți împreună, că n-ai cum să mori.

Sau linge butoanele liftului din blocul în care stai. Sau balustrada. Sau o bară de pe transportul în comun. Hai, curaj, demonstrează-ne tuturor că greșim! E cea mai bună modalitate să ne arăți cât de naivi suntem pentru că credem în manipularea asta. Du-te la o morgă, întreabă cine a murit de Covid și suge degetele decedatului. Te ține?

Să-ți explic ce ai putea face într-o budă publică, pentru a ne deschide ochii? Te prinzi tu.

Du-te la înmormântarea cuiva care a murit de Covid și convinge-i familia că nu există virusul. Apoi, spune-le să te lase să pupi mortul, ca să le dovedești că totul e o conspirație a ocultei mondiale. Ai curaj?

Haideți, micuților, demonstrați-ne că voi sunteți deștepți și noi, cei care ne protejăm, suntem proști grămadă.

Vă conjur!ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 13 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 14 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 16 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 16 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 18 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 19 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Recomandările redacției
TOP CITITE