General

HAI CU NOUA MITĂ ELECTORALĂ: Clujenii care sunt conectați la sistemul centralizat de termoficare al RAT vor plăti mai puțin pentru încălzire. Din banii restului clujenilor

A ieșit pe presa centrală ”Trompețica lui Boc”, Dan Tarcea, să ne zică cum clujenii care sunt conectați la rețeaua centralizată de termoficare, nu vor avea probleme cu frigul în această iarnă. Laora actuală, 21.000 de clujeni sunt conectați la sistemul centralizat de termoficare al RAT, în scădere față de anii ‘90 când erau peste 65.000. Și simțitor mai puțini ca restul de până la 350.000 de clujeni. În orice caz, cu mult mai disciplinați la vot, că știu cui să manifesteze ”recunoștința”.

”O să fie, probabil, o mică creștere a prețului la gaz până la prețul plafonat. Suntem cumva în grafic în acest moment și nu suntem în pericol de a face frigul, dar avem doar 21.000 de apartamente conectate la sistemul centralizat de termoficare din 65.000 câte erau în anii ‘90. Ceilalți, fiecare cât de cald își face în casă, așa de mult o să plătească”, a declarat Dan Tarcea la profit.ro.

Informația cu adevărat utilă este că primăria are deja două studii de fezabilitate în valoare de 3,2 milioane de euro pentru a moderniza sistemul de termoficare. Deci nu un studiu, ci două, cam câte Aquaprk-uri OSĂ fie la Cluj-Napoca. Dar e bine ca s-au dat banii cui trebuia pentru a înfunda și aceste hârtii sertarele care trebuie. Deci, RECAPITULARE: pentru ”modernizarea” unui sistem de care beneficiază 21.000 de clujeni, s-au plătit 3,2 milioane euro pentru două hârtii.

Au ei o idee în Primărie, implementată în căpuțul lor de educația centralist-”democrată” a lui Taica Nea Ceașcă: ”sistemul de termoficare centralizat va fi de departe cel mai eficient pentru reducerea costurilor.” Cică ”direcție” ”dată de Europa”…

”Direcția este foarte clară. Europa merge în această direcție. Pe de altă parte, nu este suficient doar să fii conectat la un sistem centralizat sau să ai o centrală pe scară sau pe bloc. Evident că nu-l putem obliga pe om și nici nu vrem să se conecteze la sistemul centralizat. Asta va trebui să devină o decizie personală după ce o să vadă că el plătește mai mult decât vecinul care e conectat la sistemul centralizat”

Nu cumva și casa lui Tarcea e legată, cu toată strada, la un asemenea viitor? Cât despre ”a vedea” că unul cu centrală proprie plătește mai mult pentru ca cel cu centrala comună să plătească mai puțin, se vede: de aceea se și folosesc banii publici, în mod politicianist, pentru mite electorale.

Noi ne întrebăm ce se întâmplă cu oamenii care intră în politică: sunt nesimțiți din start, sau li se duce educația pe budă ulterior?