General

Guvernul estimează că majorarea salariilor profesorilor cu 25% va costa 8 miliarde lei anual. Sindicaliștii au informat Guvernul că vor cere majorări salariale mai mari

Coaliția guvernamentală estimează că majorarea salariilor profesorilor cu 15%, solicitarea inițială a sindicatelor, va avea un impact bugetar de 3,6 miliarde lei, în timp ce majorarea cerută acum, de 25%, va costa 8 miliarde lei anual, conform unor surse guvernamentale. Acestea indică faptul că sindicaliștii au informat Guvernul că ar urma să ceară o majorare salarială și mai mare.

Cu toate acestea, Guvernul intenționează să își păstreze oferta privind acordarea de prime în unie și în octombrie, de 1.000 lei pentru personalul nedidactic, respectiv 2.500 lei pentru personalul didactic, și vrea ca solicitările să fie rezolvate odată cu noua lege a salarizării, conform surselor mass media centrală.

Argumentele autorităților ar fi că profesorii au ajuns deja la maximul grilei salariale din legea salarizării și majorarea salariilor peste nivelul din grilă ar însemna „încălcarea legii”, arată sursele.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea