Afacerea zilei

Grand Hotel Italia, cel mai profitabil hotel din Cluj-Napoca

Cele mai mari unitati de cazare din Cluj au avut afaceri profitabile anul trecut. Grand Hotel Italia, Grand Hotel Napoca si Opera Plaza au fost in top trei hoteluri, dupa cifra de afaceri realizata in 2014.

Grand Hotel Italia a avut o cifra de afaceri de aproape 15 milioane de lei, anul trecut. In acelasi timp, profitul SC Grand Hotel SRL a fost de 1,5 milioane de lei, dupa ce, in 2013, afacerea a fost pe pierdere.
Grand Hotel Italia a fost dezvoltat de italianul Antonio Batani, proprietar al Select Hotels Collection, un lant de 12 hoteluri si peste 700 de angajati. Alaturi de familia Batani, actionari ai societatii care administreaza hotelul de cinci stele din Buna Ziua mai sunt si Simion Prunean si Luciana Perugini.

Grand Hotel Napoca, detinut de familia Girhan, a raportat, pentru anul trecut o cifra de afaceri de 9,3 milioane de lei. In acelasi timp, societatea care administreaza facilitatea de cazare a avut pierderi de 35.000 anul trecut, neinregistrand profit.
Hotelul a fost modernizat in ultimii ani, dupa o investitie de 6 milioane de euro, si a fost clasat la patru stele.

Hotelul de cinci stele Opera Plaza, de pe Traian Mosoiu, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 8,5 milioane de lei, in timp ce profitul a fost de 650.000 de lei. Hotelul a fost construit pe fostul amplasament al fabricii de dulciuri Feleacul de Octavian si Calin Buzoianu, in urma unei investitii de 4,5 milioane de euro.

Hotelul de patru stele Ramada a avut, anul trecut, o cifra de afaceri de 7,2 milioane de lei, in timp ce profitul unitatii de cazare a fost de aproape 400.000 de lei. Hotelul de pe Calea Turzii este administrat de SC Proiect Eurotrend SRL, unde asociati sunt Razvan Vasile Tarmure si Vasile Puiu Tarmure.

City Plaza Hotel (cinci stele) a fost preluat, anul trecut, de omul de afaceri Laurentiu Mihai Russo. Societatea care administreaza hotelul de cinci stele de pe strada Sindicatelor, Transilvania Trek SRL, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 940.000 de lei, insa in ultimele luni din an (firma a fost infiintata in 10 octombrie 2014). In acelasi timp, piederile au fost de peste 3 milioane de lei.

Hotelul a fost vandut, anul trecut de omul de afaceri clujean Sorn Dan patronului SoftVision, Laurentiu Mihai Russo.

Hotel Belvedere, situat pe Cetatuie, este unul dintre cele 19 unitati de cazare din tara ce apartine lantului Unita Turism. Capacitatea totala de cazare a retelei hoteliere depaseste 5.000 de locuri in hoteluri si 6.000 de locuri in restaurante si baruri. Hotelurile acopera toate categoriile de clasificare pana la 4 stele, oferind conditii de cazare la standarde turistice internationale. SC Unita Turism Holding SA a avut, anul trecut, o cifra de afaceri de aproape 43 de milioane de lei. Totusi, societatea a inregistrat si pierderi substantiale, de peste 13 milioane de lei. Asociati sunt Josef Goschy si AVAS.

West City Hotel, situat la intrarea in Floresti, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 2,5 milioane de lei. West City Hotel SRL, societatea are administreaza hotelul, a realizat un profit de 200.000 de lei anul trecut. Firma este detinuta de Cristina Oltean.

Hotelul Sunny Hill, administrat de firma SC Tepol SRL, a avut, in 2014, o cifra de afaceri de 2,25 de milioane de lei, in timp ce profitul a fost de 180.000 de lei. Hotelul de patru stele este detinut de Rodica Tusa si Eugen Tusa. Potrivit Ministerului Finantelor Publice, societatea care administreaza hotelul de patru stele din Faget este in reorganzare judiciara.

In acelasi timp, Hotel Meridian, de pe Calea Turzii, a realizat in 2014 o cifra de afaceri de aproape 2 milioane de lei. Hotelul este detinut de copiii fostului ministru Ioan Rus, iar in acte este administrat de SC Ria Meridian SRL – societate unde actionari sunt Marcel Roman, Romproduct Serv SRL (Ioana Puscas si Ioan Alexandru Rus), si Napocamin SRL (Ioan Bene).

Onix Hotel a raportat, in 2014, o cifra de afaceri de aproape 1,6 milioane de lei. Totusi, societatea AB Onix Hoel SRL, care administreaza facilitatea de cazare, a inegistrat pierderi de 120.000 de lei, anul trecut. Hotelul situat pe Septimiu Albini este detinut de omul de afaceri Augustin Baciu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *