Justitie

GICĂ CONTRA: Magistrații de la trei instanțe clujene și-au reluat activitatea după ce pensiile speciale au fost eliminate

În timp ce magistraţii CSM şi cei ai ÎCCJ încă se mai plâng cu privire la tăierea pensiilor speciale, magistrații Curții de Apel Cluj, Tribunalului Cluj și Judecătoriei Cluj-Napoca au decis reluarea activității de judecată, miercuri, după ce aceasta fusese suspendată din 22 ianuarie în semn de protest față de proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu.

Purtătorii de cuvânt ai celor trei instanțe – Curtea de Apel Cluj, Tribunalul Cluj și Judecătoria Cluj-Napoca au declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că în adunările generale s-a decis reluarea activității de judecată, miercuri, după suspendarea care a avut loc în perioada 22-28 ianuarie, cu excepţia cauzelor având ca obiect adoptarea unor măsuri preventive în materie penală.

Cel mai probabil, magistraţii clujeni se bazează pe faptul că paragrafele de lege privind magistraţii au fost declarate în trecut drept neconstituţionale de către CCR. Aşa că îşi reiau activitatea în aşteptarea unei noi pronunţări pe constituţionalitate a judecătorilor CCR.

În perioada de suspendare a activității de judecată, ca semn de protest față de proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților, au fost sute de dosare care au fost amânate la cele trei instanțe clujene.

Pensiile speciale au fost eliminate, marți în ședința Camerei Deputaților din Parlament, cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri. Proiectul de lege vizează parlamentari, magistrați și funcționari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *