Politica

Gheorghe Funar: "Vadim a avut stilul asta, de a pune pixul pe hartie si a face ce vor muschii lui"

Vineri – canalie si dement, luni – presedinte de partid.  Gheorghe Funar spune, intr-un interviu acordat pentru Ziar de Cluj, ca va aduce Partidul Romania Mare pe prima scena a politicii romanesti. Pana acum, sustine el, Corneliu Vadim Tudor a facut „ce au vrut muschii lui”, dar, de azi, foaia se schimba. PRM isi deschide bratele catre tineri, care sunt responsabili pentru „apararea neamului romanesc si apararea integritatii Romaniei”.

Sunteti noul presedinte al Partidului Romania Mare. La Cluj, insa, PRM e pe moarte. Cum aveti de gand sa relansati filiala locala?

In Partidul Romania Mare, trebuie inlocuita dictatura unei singure persoane, a fostului presedinte Vadim, cu democratia si cu respectarea intocmai a prevederilor din statutul PRM-ului. In acest sens, urmeaza sa stabilim un program de reorganizare, prin care cei alesi in noua conducere a partidului, in biroul permanent, vor stabili un program de reorganizare teritoriala. Vom cauta sa aflam care este situatia reala in fiecare localitate, acolo unde organizatiile noastre s-au autodizolvat sau au ramas cu foarte putini membri. Cei mai multi dintre fostii membri de partid au parasit PRM-ului din cauza atitudinii si comportamentului fostului presedinte Vadim. Vom cauta sa reorganizam aceste structuri in toate localitatile tarii, inclusiv in judetul Cluj. In aceasta toamna, pozitia principala se va axa pe reorganizarea partidului.

Vreti sa-i aduceti inapoi pe fostii membri care au renuntat sau va ganditi sa atrageti tineri in randurile partidului?

Vadim a avut stilul asta, de a pune pixul pe hartie si a face ce vor muschii lui. A dat oameni afara din partid, i-a schimbat din functii, a dizolvat filiale. Niciodata nu a fost preocupat sa faca lucruri bune. Foarte multi fost membri m-au sunat zilele acestea, i-au sunat pe alti colegi de-ai nostri, ne-au anuntat ca vor sa revina in partid, sa activeze, s-au bucurat ca au scapat de sub presedintele Vadim, care a facut o multime de deservicii partidului, mai ales in ultimii doi ani. Sunt si alti oameni de mare valoare care au stat pe margine, nu au intrat in PRM, tot din cauza lui Vadim si care vor acum sa activeze si sunt bine veniti. Eu am facut un apel, in incheierea congresului de la Alba Iulia, la toti fostii parlamentari, fostii oameni care au detinut functii de conducere in structurile PRM-ului din diverse judete si localitati ale tarii, precum si la fostii membri ai PUNR, sa revina in PRM, sa formam un partid puternic.

Si tinerii?

Bineinteles ca vrem sa atragem tineri. Au venit si vor veni. Lor, cautam nu numai sa le pregatim terenul, dar mai ales sa le predam stafeta luptei pentru apararea neamului romanesc si apararea integritatii Romaniei.

Cum va ganditi sa schimbati rezultatele viitoarelor alegeri?

Eu am convingerea ca, la urmatoarele alegeri, PRM va reveni pe prima scena a politicii romanesti si vom avea o reprezentare frumoasa in viitorul Parlament al Romaniei si mult mai buna si in Parlamentul European.

Pe ce va bazati cand spuneti asta? Aveti un plan de bataie?

Ne bazam pe dorinta romanilor de a sustine PRM. Cei mai multi dintre cetatenii romani din tara si din strainatate sunt dezamagiti de politica pe care au facut-o celelalte partide si de rezultatele politicii practicate in ultimii 24 de ani de partidele care s-au aflat cu schimbul la guvernarea Romaniei.

Va ganditi sa candidati la Primaria Cluj-Napoca impotriva lui Emil Boc?

Nu imi pun problema. Ii doresc succes sa-si indeplineasca atributiile si municipiul nostru sa prospere si sa-si atinga obiectivele anuntate, sa ajungem sa devenim si Capitala Culturala Europeana.

sursa foto: www.cotidianul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *