Justitie

Gheorghe Flutur are transpirații reci! Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, arestat preventiv pentru MITĂ și TRAFIC de INFLUENȚĂ

  • Omul lui Gheorghe Flutur, vicepreședinte al CJ Suceava, arestat pentru 30 de zile pentru luare de mită, după ce Tibunalul Cluj a admis cererea procurorilor, anunță site-ul strictsecret.ro

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Silviu Cristinel Creţu, rămâne în arest prevenitv pentru 30 de zile, după ce  Tribunalul Cluj a admis, marţi, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj.

Magistrații din cadrul Tribunalului Cluj au admis propunerea de arestare formulată de șeful DNA Cluj, prim-procurorul Ionuț Vasile, împotriva vicepreședintelui CJ Suceava, Silviu Crețu.

Politicianul este acuzat de luare de mită și trafic de influență, după ce DNA Cluj l-a surprins în flagrant când încasa o șpagă de 40.000 de euro de la afaceristul Vasile Rîpan, cel cu care Consiliul Județean Suceava avea contracte în derulare, și de la care Silviu Crețu a mai încasat o șpagă de încă 40.000 de euro în decembrie 2020.
„În temeiul art. 226 alin. 1 din Codul de procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, prin urmare în temeiul art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului C.S.-C. cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi trafic de influenţă prev. de art. 291 alin. 1 rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.04.2022 şi până la data de 04.05.2022. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Cluj.
Subiectul a fost prezentat în exclusivitate de către jurnalistul Liviu Alexa pe Strict Secret, iar ulterior informația a fost confirmată de Direcția Națională Anticorupție printr-un comunicat de presă.

Potrivit EXCLUSIVITĂȚII site-ului strictsecret.ro, omul de afaceri în discuție ar fi Vasile Ioan Rîpan, care a reziliat recent un contract privind modernizarea a două mari porțiuni de drum județean, afirmând că „nu mai poate lucra în condițiile financiare de la semnare, în special din cauza exploziei prețurilor”.

În cazul în care decizia Tribunalului Cluj rămâne definitivă, vicepreședintele CJ Suceava își va petrece Sărbătorile Pascale după gratii.
Pentru Gheorghe Flutur, baronul de Suceava care controlează județul cu mână de fier, este o veste foarte proastă, mai ales că Silviu Crețu era mâna sa dreaptă „în toate cele”. Va scuipa Silviu Crețu ca să își diminueze pedeapsa, căci pârnaie oricum va face, chiar dacă peste câțiva ani de procese? De ce nu îi cere Flutur public demisia din funcția de vicepreședinte al CJ, din funcția de consilier județean și din partid? Este adevărat că DNA Cluj mai are „în ogradă” încă un om de afaceri sucevean care s-a autodenuntat ieri seară după începerea scandalului Silviu Crețu? Pe cine a dat noul denunțător în gât?