Sport

George Florescu, dat afară de la U Cluj: ”Nu sunt sigur, dar nu cred că voi mai activa în fotbal”

Mijlocașul Universității Cluj George Florescu a declarat că a fost anunțat de conducerea clubului că nu mai au nevoie de serviciile lui. În acest moment Florescu se antrenează separat, deși mai are contracu cu Universitatea Cluj.

„Am fost anunțat că nu voi mai juca la U. Cluj. Nu sunt sigur, dar nu cred că voi mai activa în fotbal. E posibil să mă las. Am venit pe bani mărunți la U. Cluj, în jur de 5.000 de lei. Mai mult mă costă grădinițele copiilor, private, că am 3 copii. Mi s-a transmis că nu sunt în vederile echipei, că e vorba de o reconstrucție. Nu e o dezamăgire care să-mi provoace răni. Sper că venirea lui Costel Enache va duce echipa în Liga 1, se vede că e vorba de un suflu nou. Chiar vreau s-l felicit pe Costel Enache. Nu mă antrenez cu echipa, dar sunt sub contract cu U. Cluj. Mă antrenez după un program separat. Mai pot juca 2-3 ani la un nivel înalt. Dacă apare o ofertă din Liga 1, sigur că mă voi gândi”, a spus George Florescu, potrivit prosport.ro

George Florescu ți-a făcut junioratul la Universitatea Cluj, echipă la care a și debutat în fotbalul mare, în anul 2001. A jucat timp de trei sezoane pentru echipa clujeană, între 2001 și 2004, perioadă în care „Șepcile Roșii” evoluau în Divizia B. În 2004 a fost achiziționat de echipa Sheriff Tiraspol din Republica Moldova pentru care a evoluat alte trei sezoane. A câștigat de trei ori titlul de campion al Moldovei, și a jucat pentru Sheriff 12 meciuri în preliminariile Ligii Campionilor.

În septembrie 2006 a ajuns la echipa rusă Torpedo Moscova, care în acel moment juca în primul eșalon al fotbalului din Rusia. Moscoviții au retrogradat la finele sezonului, Florescu rămânând la Torpedo și în următorul sezon în care gruparea a evoluat în a doua divizie.

În 2008 a fost achiziționat de echipa daneză FC Midtjylland. A bifat 52 de meciuri în Superliga daneză. În 2010 a fost împrumutat în Rusia, la Alania Vladikavkaz. A devenit rapid titular al formației din Oseția de Nord, dar după ce echipa a retrogradat din prima divizie, contractul său a fost reziliat la începutul lui 2011. După o jumătate de an în care și-a căutat echipă, a semnat în iulie 2011 cu echipa ucraineană Arsenal Kiev. După câteva meciuri la Astra Giurgiu, Florescu a ajuns la echipa lui Dan Petrescu, Dinamo Moscova.

George Florescu a revenit la Universitatea Cluj în 2017 și pentru a ajuta echipa să promoveze în Liga a 2-a. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *