Editorial

Generalii României, marea spaimă a Moskovei!

Câți generali are România? Vă zic eu: numărul lor aproape îl depășește pe cel al veteranilor de război. Mulți dintre aceştia n-au avut niciodată vreo legătură cu câmpul de luptă și chiar cu armata. Dar la un Capitalism de Cumetrie, o Politică de Cumetrie şi alte Şmenuri de Cumetrie ale statului mafiot român, merg şi nişte Generali de Cumetrie.

Preşedinţii României au primit nişte hârtii sub nas, le-au semnat şi au avansat în grad: de la cei care au dat ordine şi au executat români în stradă în Decembrie 1989 („Ai tras? Ai avansat!”), până la toţi popotarii şi izmănarii României.

Din 1990 și până în urmă cu patru ani, MApN avea 1284 de generali. Doar 81 dintre ei erau și activi. Alți 315 generali au fost numiți din rândurile Ministerului de Interne. Și aici situația celor activi este una specială, numai 75 fiind în câmpul muncii, ceilalți în rezervă. Serviciul de Informații Externe avea în urmă cu patru ani 92 de generali, opt dintre ei fiind în activitate. SRI nu a transmis numărul generalilor, ceea ce face ca numărul celor activi cu excepția salariaților Serviciului Român de Informații să fie de 164.

În ultima perioadă, prin grija chiriaşului de la Cotroceni, generali au fost numiți medici, polițiști, fotbalişti. Tenismeni aveam. Aşteptăm şi nişte jucători de golf în rândul generalilor români.

Lista cu frecători de stele pe epoleţi a fost completată serios la finalul anului trecut atunci când, între o pauză dintre un concediu şi o vacanţă, șeful statului a semnat câteva zeci de decrete prezidențiale de ridicare în grad de general mai mulți angajați din Ministerul de Interne şi Ministerul Apărării Naționale.

Pandemia trece, gradele rămân.

Veterani de război, România mai are 2.521 de persoane, dintre care 2.374 au peste 95 de ani. Oamenii aceştia au fost pe front, în teatrul de operaţiuni, au tras cu arma nu băşini la popotă sau în careu. Aşa că încasează, doar de anul trecut, o indemnizaţie lunară de 2690 de lei.

Lunar, un General Amiral primește 9.385 lei, un General Locotenent, 7.316 lei, un General Maior, 6.975 de lei și un General de Brigada, 6.363 de lei. La care se adaugă şi sporurile. Despre pensiile speciale nu mai vorbim.

Aşa că nu putem decât să salutăm iniţiativa geostrategului Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale, de a se întâlni fructuos cu pentru a discuta benefic cu generalul de brigadă (r) Nicolae Gropan, președintele Ligii pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari.

Au centrat discuţia pe „teme de interes pentru cadrele militare în rezervă și în retragere, pornind de la normele legislative care sunt în lucru și pregătite pentru procesul avizator, dar și despre procesul de recalculare al pensiilor care este unul finalizat.”

Sunt convins, vorba lui Domn’ Profesor de Strategie Geopolitică, că „împreună” vor putea găsi soluții să dea groapă încă unor bani publici și vor „identifica rapid noile echilibrări în beneficiul militarilor în rezervă și în retragere”.

Dispunând de atâta amar de generali, putem discuta şi despre trupele pe care aceştia le-ar putea conduce. Noroc că vor să ne trimită americanii şi francezii, în ciuda cererii explicite a Rusiei, coaptă de spaimă, că toţi aceşti generali s-ar putea să şi comande ceva, altceva decât cum să li se lustruiască cizmuliţele şi ce să se servească la popotă la prânz şi la cină.

Propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate cerute Occidentului, ca să nu se mai uite urât la Ucraina, includ retragerea forțelor NATO din România și Bulgaria, care s-au alăturat alianței după 1997, a anunțat vineri Ministerul rus de Externe, potrivit  agenţiei de presă RIA Novosti.

„NATO, așa cum a anunțat ieri secretarul general Stoltenberg, nu va reacționa militar indiferent de ceea ce se întâmplă la granița Ucrainei pentru că este clar, ucraina nu este membră NATO iar Tratatul Nord Atlantic arată că nu reacționează militar decât în condițiile dacă sunt amenințate țări care sunt în NATO” – ne-a liniştit joi seară, la televizor, Vasile Dîncu.

„Nu va fi război, este clar, în care să fie implicată România” – a concluzinat acesta, adăugând: „România nu va participa cu trupe, nu participă nici cu echipament la înarmarea Ucrainei, România este doar parte a NATO și reacționează împreună cu Alianța.”

Prin urmare, pentru a fi pace în lumea, Ucraina ar face bine să cadă singură de la etaj. La pace cu Putin, fireşte.

Aşa cum şi Cehia i-a căzut cu Sudeţii în poală lui Hitler.

Cât despre „prietena” noastră Ucraina, să ne dea înapoi banii de la Crivoi Rog. Şi să-i lase şi pe românii noştri, rămaşi prin grija lui Stalin la ei, să-nveţe în limba maternă. Şi să nu mai vină cu pluta pe Bîstroie. Şi gaz-gaz-gaz la Insula Şerpilor! Abia aşteptăm să sărim în ajutorul lor!

Şi, gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *