Din oras

Garda de mediu a amendat Consiliul Județean Cluj și a depus plângere penală pentru depozitul de la Pata Rât

Între timp hipsterii bat cu pet-ul în asfalt pentru Roșia Montană. Nu au priorități despre deșeuri nocive din imediata lor apropiere din cauză că nu le-au spus Facebook-ul, Goțiu și Dohotaru să aibă.

Conform unui comunicat de presă, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au înaintat o sesizare penală pentru nerespectarea legislației de mediu de către Consiliul județean Cluj, în cazul depozitului de deșeuri de la Pata Rât și au dat amenzi în valoare totală de aproximativ 150.000 de lei.

În urma alunecărilor de teren care au avut loc la depozitul de deșeuri Pata Rât, cursul de apă Zăpodie a fost colmatat, iar comisarii Gărzii Naționale de Mediu s-au deplasat la fața locului și au stabilit măsurile reparatorii în zonă.

„Primele măsuri urgente au vizat înlăturarea materialului care bloca cursul de apă Zăpodie, precum și împiedicarea scurgerii levigatului din depozitul de deșeuri în cursul de apă. Ulterior a fost efectuat un alt control, în urma căruia s-a constatat că nu se realizaseră măsurile reparatorii dispuse anterior. În consecință, comisarii GNM au înaintat o sesizare penală pentru nerespectarea legislației de mediu, responsabil pentru gestionarea activității depozitului de deșeuri Pata Rât fiind Consiliul Județean Cluj”, se arată în comunicatul GNM.

Potrivit sursei citate, depozitul de deșeuri de la Pata Rât s-a aflat în permanență în atenția Gărzii Naționale de Mediu, în perioada 2016-2017, comisarii GNM efectuând mai multe controale în urma cărora s-au dispus măsuri reparatorii și s-au aplicat sancțiuni în valoare totală de aproape 150.000 de lei.

Garda Națională de Mediu va continua monitorizarea permanentă a situației depozitului de deșeuri de la Pata Rât, atât prin comisarii de mediu din cadrul Comisariatului Județean Cluj, cât și prin reprezentanții Comisariatului General.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *