Din oras

GARAJELE S-AU DAT JOS, ASFALTUL N-A MAI VENIT: Pe Aleea Padin din Oraşul Comoară se strâng bani ca să se acopere gropile din drumul care trece prin fața blocului

Scris de 1056

O bucată din Aleea Padin, situată în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca, arată ca un drum veritabil de la țară. Locatarii de la două blocuri strâng bani pentru pietriș ca să acopere gropile uriașe din drumul neasfaltat din fața blocului.

 • Pe Aleea Padin din cartierul clujean Mănăştur, proprietarii garajelor au dat curs somaţiilor Primăriei Cluj-Napoca şi au lucrat de zorm încă de acum 2 ani, ca să le demoleze. În luna februarie 2021, garajele erau deja puse la pământ, iar locul era pregătit pentru noile parcări.

Din nefericire pentru nenumărații proprietari de autoturisme din zonă, parcările noi care au fost amenajate cu asfalt şi numerotate pentru plata cu abonament au fost doar câteva. Le poți număra pe degete… Unele cocoţate pe un dâmb de pământ, iar altele aliniate în faţa unui drum ca de ţară, în care s-au adâncit gropile după fiecare ploaie sau ninsoare.

Mănășturenii strâng bani pentru pietriș ca să acopere gropile uriașe din drumul neasfaltat. Chiar în fața blocului: ”Aici e mai rău ca la țară...”

Restul oamenilor parchează pe unde apucă, deşi spaţiu ar fi destul, şi în faţa parcărilor, şi lângă locul de joacă amenajat, tot lângă drumul „de ţară”. Şi chiar în locul unor garaje demolate acum doi ani. Spre marea mirare a celor din zonă, în locul multor garaje care au fost demolate nu a mai fost amenajat nimic. A crescut binişor şi iarba printre dalele de beton de sub vechile garaje, dar parcări noi nu au mai apărut.

Au pus mână de la mână să facă treaba Primăriei

Mănăşturenii posesori de maşini de pe Padin 2 şi Padin 4 s-au simţit abandonaţi de municipalitate şi s-au apucat de strâns bani, mână de la mână, ca să cumpere o basculă, două, de pietriş. Aceasta deoarece craterele se adâncesc în bucata de câţiva zeci de metri de drum pe unde, fie asfaltul şi vopseaua, fie inițiativa primăriei, s-au terminat brusc acum 2 ani.

Mănășturenii strâng bani pentru pietriș ca să acopere gropile uriașe din drumul neasfaltat. Chiar în fața blocului: ”Aici e mai rău ca la țară...”

Locatarii, plătitori de impozite, din care municipalitatea face investiţii serioase în alte zone din Cluj-Napoca, se întreabă dacă următoarea factură pentru pietriş ar trebui să o  trimită şi la Primărie, ca să li se aplice o măcar o deducere la impozite, sau dacă pot spera că gropile vor fi acoperite cu asfalt, iar pe asfaltul proaspăt vor răsări anul acesta nişte parcări noi şi pentru ei.

Cei care au făcut demersuri la municipalitate ar fi primit în trecut drept răspuns explicaţia că nu pot fi amenajate parcări mai multe în zonă deoarece pe partea cu un mic loc de joacă amenajat ar fi de fapt un soi de „spațiu verde”, nu un drum în paragină, cum se vede în fotografiile din zonă.

Loc de joacă, pericol public

Părinţii spun că locul acela de joacă oricum e un pericol public. De pe toboganul de acolo mai mulţi micuţi ar fi căzut şi s-au rănit atunci când s-au jucat. „Toboganul din spate nu e pentru copii, e un pericol, un copil și-a spart buza astă vară pe el! Sunt foarte abrupte scările și înguste. Acum, într-o zi, a mai căzut o fetiță de pe el”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ o mămică din blocul de pe Padin 2. Alt locatar a văzut, tot în acel tobogan, vara trecută niște adolescenți înfierbântați care se manifestau indecent în plină zi în tubul de plastic al toboganului.

Deși spațiul de lângă locul de joacă permite amenajarea unor locuri de parcare, tot locatarii spun că au ajuns la urechile lor zvonuri potrivit cărora partea dreaptă de la urcarea pe drumul accidentat ar fi devenit „teren privat” și că ar exista un proiect de duplex acolo. Dar oamenii speră ca acesta să fie doar un zvon, din moment ce nu au un răspuns oficial clar cu privire la ce se va întâmpla cu spaţiul dintre blocuri care, în luna martie a anului 2023, chiar pare al nimănui.

În urmă cu peste o săptămână, ZIUA de CLUJ a solicitat o poziție oficială din partea Primăriei Cluj-Napoca în legătură cu situația drumului de pământ și a parcărilor atât de necesare pe Aleea Padin din Mănăștur. Până la data publicării articolului, municipalitatea nu a oferit un punct de vedere oficial. Vom reveni cu detalii atunci când vom avea răspunsul administrației clujene.

Sursa: Ziua de ClujULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 2 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 2 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 3 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 13 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 15 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 21 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 21 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 1 day Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 1 day In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE