Politica

Gabriela Firea: Când ai copilul bolnav te simți pierdut. Părinții trebuie ajutați și consiliați mai bine. Lucrăm un proiect social

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat, sâmbătă, că a avut o întâlnire cu Amalia Năstase, preşedintele Fundației pentru Copii Ronald Mcdonald și al Asociației Părinților copiilor cu afecțiuni oncologice, discuţie în urma căreia a preluat câteva propuneri.

Lucrăm un proiect social în acest sens și voi da toate detaliile în curând”, a precizat Firea.

Când ai copilul bolnav te simți pierdut. Dacă boala e gravă, ești căzut într-o prăpastie a disperării și a neputinței, orice ajutor, orice vorbă bună îți este de neprețuit.

Toți copiii au nevoie de alinare, sprijin moral și cuvinte calde pentru a trece cu ușurință pentru momentele dificile. Și părinții acestora trebuie ajutați și consiliați mai bine, mai ales când trebuie ei înșiși să fie cel mai important suport pentru copii.

Am avut o întâlnire cu Amalia Năstase, președintele Fundației pentru Copii Ronald Mcdonald și președintele Asociației Părinților copiilor cu afecțiuni oncologice. Este un om deosebit, care face o muncă extraordinară pentru copiii bolnavi de cancer. Sute de micuți supraviețuiesc datorită implicării Amaliei Năstase, de cele mai multe ori fără expunere publică.

Pentru mulți dintre copiii diagnosticați cu aceste afecțiuni grave, dar și pentru părinții acestora, ar fi mai ușoare aflarea veștii cumplite sau perioada tratamentelor complicate printr-o susținere morală mai bună. Am preluat câteva propuneri de la Amalia Năstase, identificate în anii petrecuți printre copiii și familiile greu încercate. Lucrăm un proiect social în acest sens și voi da toate detaliile în curând”, a notat Gabriela Firea pe Facebook.