Din oras

Gabriel Oniga, consilier local PSD, il alunga pe cumparatorul hotelului Continental. Bene: "Nu ma lupt cu politicul, ma retrag!"

Pesedistul Gabriel Oniga, consilier local, a inceput in forta toamna aruncand ieri, in cadrul unei conferinte de presa, o bomba care pune in pericol tranzactia imobiliara a anului: preluarea hotelului Continental.

In conferinta de presa, consilierul Oniga a atacat cu vehementa apatia primarului Emil Boc care, in opinia sa, „s-a dat la fund” in chestiunea preemtiunii pe care Executivul local ar fi putut sa o exercite vizavi de imobilul aflat in paragina de ani de zile. Foarte dur, Oniga a declarat:

„Eu, ca primar, as fi organizat un referendum pentru a vedea exact ce parere au clujenii cu privire la acest hotel din centrul orasului despre care s-a tot discutat. Trebuie sau nu sa ajunga in patrimoniul public, poate fi folosit in acest circuit pentru evenimente culturale?”

Nefiind inca primar, ci consilier PSD, Gabriel Oniga a declarat ieri ca va ataca vanzarea hotelului de catre firma Expert Insolventa din Hunedoara, daca va constata ca procedurile legale de a informa primaria cu privire la fiecare etapa din vanzarea hotelului nu au fost indeplinite. Oniga are si o solutie de atac: se va folosi de legea monumentelor istorice.

 

Initiativa lui Oniga a avut efecte imediate. Contactat telefonic, omul de afaceri Ioan Bene, cel care a facut o oferta de preluare de 5 milioane de euro pentru Continental, ne-a spus suparat ca are de gand sa renunte la proiectul refacerii Conti: „Numai eu pot fi cel mai mare nebun din Cluj care, in al saselea an de criza, sa puna jos 5 milioane de euro pentru a cumpara un simbol al orasului aflat in paragina. Numai eu pot sa mai sper inca la un tratament corect al investitorilor din partea politicului. O sa renunt la Continental, daca domnul Oniga considera ca Primaria are 15 milioane de euro pentru achizitia si refacerea cladirii. Nu sunt orgolios, am ce face cu cei 5 milioane de euro. Dar cred ca e un semnal extrem de prost pentru toti oamenii de afaceri din Romania, in ceea ce priveste Clujul”.

Reamintim ca prin societatea Napocamin, Bene a facut o oferta de preluare a hotelului Continental cu 5 milioane de euro, in conditiile in care au fost multe serii de licitatii esuate. In cele 30 de zile prevazute de lege, nimeni nu a venit cu o contra-oferta, iar tranzactia lui Bene a fost aprobata.

 

Mircea Jorj: ” Abordarea lui Oniga e neavenita”

Mircea Jorj, presedintele PSD Cluj-Napoca, a oferit pentru Ziar de Cluj un punct de vedere interesant:

„Domnul Oniga nu a discutat cu nimeni  din partid despre aceasta chestiune, nici la nivel de organizatie de municipiu, nici cu grupul de consilieri locali. Pana una alta, o sa consider ca e o initiativa personala. Cred ca s-a pripit si sper ca pe viitor sa ia in calcul si realitatile din teren. Adica despre ce implicare a Executivului vorbim noi in cazul Conti, cand noua ni se surpa podurile, drumurile sunt praf si orasul ia credite in acest sens? O sa am o discutie cu el in urmatoarele zile, este o abordare total neavenita si nu, nu reprezinta partidul”. 

 

Claudia Anastase, liderul de grup al consilierilor PSD: „Sunt adepta ideii ca fiecare consilier local isi poate exprima punctul de vedere despre orice. Nu am discutat intr-adevar in grup despre referendumul pentru Conti. Eu imi doresc un singur lucru pentru cladire: sa fie conservata si refacuta, indiferent cine face asta. Dar nu, nu sunt adepta referendumurilor initiate pentru orice chestiune”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *