Rautacisme

G404Media: ”Frații Pantalagă”, adica ”Pantozzi” și ”Tăpălingeblide”, au luat-o de la FB. Acum doi ani, cand l-au calomniat ca târfele pe Liviu Alexa, și-au cerut scuze de rahat pe privat. Acum au luat-o

Cei de la G4Media se plâng că au fost sancționați, ”pe nedrept” de către ”inteligența artificială” a Facebook pentru ”distribuire de conținut care încalcă Standardele Comunității” și că nici nu au avut cui să se plângă.

Le amintim cum acum doi ani l-au calomniat pe jurnalistul Liviu Alexa, patron al Ziar de Cluj, NCN și Grupului Presa Bună, fără să ceară un punct de vedere, deontologic vorbind, celui terfelit în articolele lor de doi bani. După ce li s-a demonstrat că s-au hrănit, ca politicienii, cu polonicul cel mare, și-au cerut scuze. Dar numai în particular. Acum și-au luat-o ca niște adevărați deontologi fiind taxați drept site care ”ar putea distribui conținut care încalcă Standardele Comunității”.

”Facebook a restricționat pagina de Facebook a G4Media pe data de 14 iunie, motivând că două dintre articolele distribuite de publicația noastră pe rețeaua de socializare ar fi încălcat standardele comunității:

„Pagina ta riscă să îi fie anulată publicarea, și face obiectul reducerii distribuției și a altor restricții, datorită încălcării repetate a Standardelor comunității”, este mesajul primit de G4Media la jumătatea acestei luni.”

Așa își încep lamentația deontologii de profesie de la G4Media. Apoi vin cu scuzele:

”Este vorba de următoarele două materiale pe care Facebook le-a penalizat fără a ne da dreptul la apărare:

Primul, la începutul lunii mai: Videochatista Oana Lovin va avea o emisiune, la miezul nopții, la televiziunea lui Pandele, soțul Gabrielei Firea. Canalul TV este finanțat din bani publici
Al doilea, pe 10 iunie: Steagurile Noii Drepte la ceremonia de Ziua Eroilor din cimitirul Valea Uzului

Facebook susține, în mod contrar realității, că titlurile și fotografiile folosite de redacția G4Media nu respectă regulile impuse de rețeaua de socializare. Printre altele, Facebook susține că fotografia unuia dintre articole ar conține simboluri extremiste, ceea ce este fals, având în vedere că fotografia G4Media ilustra o secvență de la Cimitirul din Valea Uzului, pe crucile căruia erau afișate benzi tricolore care simbolizau steagul României și nu un steag extremist.”

După care ne spun cum s-au lovit ei de trista realitate a lipsei de comunicare cu care Facebook îi tratează pe cei pe care-i restricționează ”în mod arbitrar” (când e vorba despre ei), pentru că împrăștie fake news( când e vorba despre alții):

”G4Media a încercat să conteste decizia Facebook, însă nu am identificat niciun instrument, mijloc, metodă sau persoană de contact prin intermediul căruia să ne susținem cauza și să ne apărăm punctul de vedere.

Singura opțiune care ne-a fost pusă la dispoziție printr-un sistem automat de feedback a fost completarea unui formular standard unde am bifat că nu suntem de acord cu decizia Facebook.

De atunci nu am mai primit niciun răspuns, niciun feedback, nimeni nu ne-a contactat, formularul pus la dispoziție de rețeaua de socializare fiind doar o chestiune formală, fără a ne da posibilitatea în mod real să ne apărăm.”

Ia verificați, băibăeți și băifetițe, poate v-au contactat cei de la Facebook în particular, să vă ceară scuze – fix cum ați făcut voi după mizeriile publicate despre Liviu Alexa (pesedistul naibii).

Dar de ce se victimizează Martorii Deontologie din Oastea Domnului Nostru Echidistanță? Că le-a căzut traficul în cap:

”În schimb, restricțiile Facebook ne-au afectat traficul, iar conținutul nostru nu a mai ajuns la publicul obișnuit să urmărească publicația noastră pe această rețea de socializare. Practic, Facebook ne-a făcut invizibili pe rețeaua sa, penalizându-ne astfel pentru o acuzație fără fundament real și lipsindu-ne de dreptul de a contesta această decizie.

Mai mult: utilizatorii care vor să dea Like paginii de Facebook a G4Media.ro sunt avertizați printr-un mesaj automat că ”Această pagină ar putea distribui conținut care încalcă Standardele Comunității”. Este un mesaj care descurajează aprecierea paginii.

Astfel, de la un impact zilnic al postărilor de aproximativ 500.000 de persoane am ajuns să avem un impact de aproximativ 20.000 de persoane, înregistrând în mod nedrept o scădere de 96%.

De asemenea, numărul interacțiunilor zilnice a scăzut de la aproximativ 100.000 (like, share, comentarii și altele) la 17.000, adică o scădere de 83%.

Aceste scăderi se reflectă și în traficul site-ului G4Media:

Dacă în perioada ianuarie-mai a anului 2021 procentul cititorilor veniți prin Facebook a reprezentat 30% din traficul total al site-ului, în zilele de restricții procentul s-a înjumătățit, ajungând la 15% și scăzând până la 10% în unele zile.

În final, restricțiile Facebook se traduc așa: G4Media a pierdut în ultimele 14 zile, din cauza restricțiilor Facebook pe care nu le-am putut contesta și raportat la numărul mediu de citiri de la începutul anului 2021, între 30.000 și 50.000 de cititori unici pe zi.”

Păi, când o luau în freză alții, era bine. Acum, e de rău. Poate se plâng pe la Ambasad SUA că e ”răi” inteligenții artificiali ai Facebook.

Finalul lamentației este ”mumos”. Ne zic ei:

”G4Media.ro va iniția toate demersurile legale pentru a obliga compania Facebook să pună la dispoziția utilizatorilor instrumente de contestare, apelare și apărare în fața unor decizii vădit arbitrare precum cea descrisă mai sus.”

Păi se le zică ceva de la obraz David Muniz, șeful misiunii SUA la București. Cum a zis despre desființarea Inspecției Judiciare, poate spune și despre desființarea algoritmului Facebook.

Așteptăm cu interes lupta cea mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *