In vizor

Furtună-ntr-un pahar cu apă: fondurile europene pentru Spitalul Regional Cluj, amânate pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027. Tișe „nu renunță” și „cere să fie modificat ghidul solicitantului”

Brusc, starea de sănătate a populației a devenit preocuparea fundamentală a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Păunel Tișe. Mai exact, Păunel Tișe manifestă un interes deosebit – la final de an, spre finalul exercițiului financiar 2014-2020 – pentru construcția Spitalului Regional Cluj. Din cauza faptului că slujbașii județeni s-au blocat în proceduri, iar atragerea fondurilor europene nu reprezintă atuul lui Păunel Tișe, acesta solicită acum ”să fie modificat ghidul solicitantului”.

 Da, marcată de incompetență și lipsă de viziune, activitatea Consiliului Județean Cluj s-a făcut remarcată prin imposibilitatea de a duce la bun sfârșit proiecte județene esențiale:

precum drumurile județene, asfaltate cu bucățica, plombate și pietruite, dar niciodată asfaltate în totalitate;

prin faptul că nici în 2018 multe localități din mediul rural, din județul Cluj, nu sunt racordate la o rețea de alimentare cu apă potabilă; 

ori faptul că groapa de gunoi temporară de la Pata Rât a devenit una permanentă, iar levigatul rezultat poluează un oraș ”sănătos”, Cluj-Napoca. 

Pur și simplu, sunt prea multe hârtii. Acte cu care, slujbașii județeni nu reușesc să se descurce, să le facă față.

Iată de ce, Alin Păunel Tișe ”cere” acum simplificarea procedurii de acordare a fondurilor europene.

Sau altfel spus, ”modificarea ghidului solicitantului”. 

Să fie făcut mai pe românește, mai pe-nțelesul slujbașilor județeni.

Păi n-au fost slujbașii județeni în Barcelona, n-au dat 25.000 de euro pentru un ”schimb de experiență”? Se pare că nu, căci nu i-a ajutat să întocmească un proiect măcar pentru atragerea de fonduri europene. Vă spuneam aici, cum că ”schimbul de experiență” a fost, de fapt, o excursie de lux.

Ei bine, pentru Alin Tișe, funcția pare să fie prea grea, iar aceasta întrucât trebuie să facă față simultan unei mulțimi de probleme.

Iată de ce, la Consiliul Județean Cluj toate sunt în lucru, in proceduri, în linie dreaptă, pe cale de a fi semnate, proiectele sunt în derulare, dar niciodată nu se încheie.

Nu sfârșesc cu bine.

Să-l urmărim pe Alin Păunel Tișe:

”Noi nu vom renunța la această inițiativă, vom merge mai departe. Am cerut și Comisiei Europene să implice în a permite și nouă să facem Spitalele de Urgență și, în esență, lucrurile sunt simple.

Dacă Guvernul vrea să facă, să facă în regim de urgență, îl susținem. Facem tot ceea ce ne cere, acolo unde avem competență ca autoritate județeană.

Dacă nu-l face acum și îl amână până 2023 sau are alte planuri, cred că e bine să-l lase la îndemâna autorităților, pentru că până la urmă, tot pentru oameni se fac aceste spitale”, declara recent Alin Păunel Tișe.

Se-nțelege, da? Supărarea domnului președinte al Consiliului Județean Cluj vibrează cu fiecare literă care-i iese pe gură.

Efectiv, acesta pare să se fi săturat că nu este lăsat să construiască ceva magnific, un Spital Regional de Urgență în Cluj. 

Fiții atenți: Alin Tișe – cel care n-a reușit să închidă o groapă de gunoi și a pus România în pericolul de a fi amendată de UE din cauza modului dezastruos în care s-au raportat la o problemă de ecologie fundamentală pentru sănătatea publică – ”cere Comisiei Europene să le permită” odată să construiască, ”pentru oameni”, Spitalul Regional. 

Carevasăzică, Comisia Europeană și întreaga comunitate a Uniunii i-a încurcat pe slujbașii județeni să completeze niște hârtii pentru fonduri europene.

Spitalul nu există pentru că… Comisia Europeană.

Mai departe: dacă Guvernul va acționa în regim de urgență, Alin Tișe și slujbașii săi vor ”susține” Executivul.

Alin Tișe ”susține” Guvernul, nu invers.

Dacă Executivul pune bețe-n roate, să se tragă deoparte, că de nu…

Cu bun simț, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, le-a dat peste nas: să vadă mai bine de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, unde sunt probleme.

Dar Alin Tișe ține să aibă ultimul cuvânt:

”Suntem într-o procedură de a primi oferte pentru a cumpăra un teren potrivit pentru a construi un spital de copii, pentru că tentativa noastră de a cumpăra o clădire, nu a reușit.

Nimeni nu ne-a oferit o clădire potrivită.

S-au nu ne-a oferit deloc o clădire. Și atunci, până în 4 decembrie se derulează acest program al nostru de primire de oferte pentru a cumpăra terenuri”, a afirmat președintele CJ Cluj, Alin Tișe. 

Prin urmare, ”nimeni nu ne-a oferit o clădire potrivită”. Iarăși, alții sunt vinovați.

Sunt vinovați: Comisia Europeană, Guvernul României, alții…

Alin Tișe, acest președinte de for județean, chiar vrea să muncească, să clădească ceva megalomanic, de sorginte ceaușistă. Dar este în mod constant împiedicat să lucreze.

Lăsați-l pe Păunel Tișe să lucreze! 

Vești proaste, dom’le președinte de județ:

fondurile pentru Spitalele Regionale de Urgență se amână pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027. 

Lăsați-l pe Păunel Tișe să lucreze! 

Târziu v-ați trezit, prea târziu.

Când nașu’ era premier, aveați alte griji, acum nu puteți dormi de grija oamenilor. 

Dar, fiți pe pace: alții sunt vinovați. 

Lăsați-l pe Păunel Tișe să lucreze! 

CITEȘTE ȘIIPOCRIZIE în stare pură: indolența PNL, mascată de incompetența PSD

 

sursa foto: alin tise pagina personala facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *