Editorial

FURTUL DE CURENT, DATORIE NAȚIONALĂ

Scris de 810

Fraților, e oficial: furăm curent! România are cel mai mic consum de energie pe cap de locuitor din Europa, conform Agenției Internaționale pentru Energie. Cu un consum de doar 2,7 MWh pe cap de vită furajată, românii consumă de 2,4 ori mai puțin decât nemții.

Adevărul e că, la cât ne trage curentul, mi se pare normal să-l furăm. E, practic, o răzbunare. Ia de-aici, curentule!

Să nu ne mirăm că avem cel mai mic consum din Europa, din moment ce ditamai Mitropolia Olteniei e branșată ilegal la curent. În iunie aflam că polițiștii din Craiova au deschis dosar penal pentru furt de energie electrică, după cu au fost sesizați de compania de distribuție privind branșamente ilegale la clădiri aparținând Mitropoliei Olteniei. S-a furat curent în numele Domnului, acum și-n pururea și-n vecii vecilor, amin.

În august aflam că firma fiului primarului din comuna Șcheia, județul Suceava, ar fi fost branșată ilegal la rețeaua electrică de mai multă vreme. Și aici vine partea faină: se pare că firma fiului era branșată la primăria tatălui. În aces caaz, s-a furat curent în numele familiei, că așa e tradiția românească.

Potrivit specialiștilor, furtul de curent poate ajunge la circa 100 de milioane de euro într-un singur an. Asta sună deja ca datorie națională. Furăm curent pentru țară, furăm curent în numele Domnului, furăm curent pentru familie, furăm curent la propriu, dar mai ales la figurat. Să ne stingă ăștia lumina la iarnă, că suntem pregătiți!

Pentru că furăm curent, ne permitem să economisim cu 42 de lei mai mult decât în 2021, conform unui sondaj realizat de Erste Group. „Datele cercetării relevă că 77% dintre intervievați strâng bani, în prezent, pentru potențiale urgențe și cheltuieli neprevăzute, în creștere cu 8 puncte procentuale față de anul trecut. Românii economisesc, în medie, 351 de lei pe lună, cu 42 de lei mai mult decât în 2021”, reiese din cercetare.

42 de lei sunt, până la urmă, 42 de lei pe care îi ai, nu-i dai, ca să-l parafrazez pe gânditorul de la Cotroceni, Klaus Iohannis.

În timp ce unii români reușesc să pună deoparte niște bani de-o ciorbă, alții economisesc în stil mare. „Libertatea” scrie că procurorii DNA ar fi găsit în biroul doctorului Florin Săvulescu, șef de secție de la Spitalul Militar din București, bani și bijuterii în valoare de 300.000 de euro!

„Doctorul Florin Săvulescu este acuzat că cerea câte 3.000 de euro pentru a face intervenții pentru micșorarea stomacului. Medicul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată”, scrie libertatea.ro.

Asta după ce, săptămâna trecută, aflam că un director din Ministerul Educației a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru șpăgi de peste 340.000 de euro, fiind acuzat de luare de mită și spălare de bani.

Ăștia oameni economi! Voi de ce reușiți să economisiți doar cu 42 de lei în plus față de anul trecut? Poate că nu furați destul curent!

Las’, că fură curent prima îmbrăcată a României, doamna Carmen Iohannis, care s-a gândit că nu strică să zâmbească la poză, dacă tot a ajuns la Londra, la funeraliile reginei Elisabeta a II-a.

Mare noroc că a nimerit rochia neagră și nu s-a dus cu o fustă scurtă roz, cum ne-a obișnuit.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  IOHANNIS ȘI-A IMPUS NOUL MINISTRU LA EDUCAȚIE: Ligia Deca. Ciucă îl elogiază pe Cîmpeanu: ”A ales să se sacrifice. Să facem diferența între acuzat și vinovat”
 • Acum 2 hours Editorial
  Pe final de mandat, Klaus Iohannis s-a trezit cu încă două scandaluri pe cap: plagiatul lui Cîmpeanu și licitația trucată pentru amicul Schmidt. Și nu prea știe pe unde să scoată cămașa
 • Acum 3 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia, la deschiderea noului anuniversitar: ”Vivat Academia şi realităţi din piaţa muncii. 10 nu e notă de trecere. Români plecaţi, slab educaţi”
 • Acum 4 hours Editorial
  De ce Bistrița-Năsăud poate să PSD, iar Clujul o ține cu penseta
 • Acum 4 hours Eveniment
  ATENȚIE: Se transmit mesaje false în numele E. ON
 • Acum 5 hours Politica
  Vasile Dîncu, la deschiderea anului universitar: ”Vă invit să participaţi la dezbaterea privind legile educaţiei, ele trebuie cu adevărat perfecţionate”
 • Acum 6 hours Cooltura
  Omul cocoțat pe bârnă, a uitat cum e să se mai dea și jos. Tony Grecu explică cum a câștigat Emil Boc o vacanță la Costinești pe vremea lui Nea Ceașcă
 • Acum 7 hours Eveniment
  Nivelul apei din Lacul Tăul Mare, unde barajul s-a fisurat, a scăzut cu 80 cm. Acțiunile de refulare continuă. Peste 100 de oameni din gospodăriile în pericol să fie inundate au refuzat evacuarea
 • Acum 7 hours Politica
  CE-AM MAI RÂS: În condițiile în care premierul Ciucă e acuzat de plagiat, Klaus Iohannis cere ”toleranță zero” față de plagiate. Dar față de licitații trucate, când?
 • Acum 7 hours Politica
  PE SURSE SE AVANSEAZĂ NUMELE NOULUI MINISTRU AL EDUCAȚIEI: Ligia Deca îl va înlocui Sorin Cîmpeanu. UPDATE: Liberalii s-au decis
 • Acum 8 hours Justitie
  23 de ani de închisoare pentru clujeanca ce a omorât un bătrân. Cadavrul a fost găsit cu mâinile și picioarele legate. Procurorul ceruse condamnarea pe viață
 • Acum 9 hours Straineze
  România și alte 8 țări NATO susțin aderarea Ucrainei la Alianță. Sunt țările care au simțit ”gheara otrăvită” a Moskovei
 • Acum 10 hours Din oras
  VÂNĂTORI DE NESIMȚIRE CLUJEANĂ: Garsonieră-celulă-de-pușcărie de închiriat la peste 200 de euro pe lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE