In vizor

Funcționarii publici din RADP Cluj-Napoca își țin averile bine dosite, deși sunt plătiți din banii cetățenilor. Ce răspund șefii regiei când sunt întrebați de ce nu își afișează declarațiile de avere

Scris de 788

Funcționarii publici sunt obligați să își facă publice declarațiile de avere, dar unii nu dau doi bani pe această prevedere legislativă și își țin declarațiile la ascuns. Angajații Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca fac parte din această categorie a celor plătiți din banii noștri, ai cetățenilor, care consideră că nu trebuie să se justifice în fața nimănui pentru salariile pe care le încasează din banul public.
Pe site-ul RADP Cluj-Napoca nu există nicio declarație de avere a nici unui șef din această regie, aflată în subordinea Primăriei. Și acest lucru persistă de ani de zile. În timp ce alte instituții au o secțiune specială pentru declarații de avere, la RADP bate vântul. Ei nu se încurcă cu așa ceva.

Pentru un cetățean care vrea să știe cât câștigă directorii regiei care le ridică mașinile parcate ilegal, acest lucru este o misiune imposibilă. Pentru un jurnalist, aflarea declarației de avere a celor de la RADP se poate transforma într-o anchetă, deși vorbim despre o informație aparent simplă, care ar trebui să fie publică pentru oricine.

Ioan Pantelimon, directorul general al instituției nu a răspuns la telefoanele repetate ale redactorilor Cluj 100% ca să ne spună unde găsim declarațiile de avere.  

Ioan Morocăzan, directorul tehnic al RADP a răspuns apelului telefonic, dar a oscilat în afirmații: ba că ar fi afișate pe site, ba că nu ar fi, ba că nu știe dacă sunt postate pe site, ori că ar fi puse la avizierul Regiei.

„Cu siguranță sunt, dar legea ne dă varianta să le afișăm la sediul regiei sau să le punem pe site. Acum nu știu pe care variantă au mers colegii de la Personal. S-ar putea să fie afișate la noi la avizier”, a spus Morocăzan.

Întrebat dacă nu ar fi mai simplu să fie afișate pe site, unde sunt la vederea tuturor, Morocăzan a declarat că este probabil să fie mai simplu așa, „dar dacă sunt două sau trei variante, noi putem merge pe una dintre ele. Nu vă contrazic, dar oricare e legală”.

Directorul tehnic al regiei ne-a asigurat că le completează în fiecare an. Nu contestă nimeni faptul că declarațiile de avere sunt completate în fiecare an, dar dacă sunt puse într-un sertar la birou, ce rost mai are să se obosească să le completeze.

„Noi le completăm în fiecare an conform legii. Luați vă rog legătura cu colegii de la Personal și vi le pun la dispoziție cu siguranță”, a conchis Ioan Morocăzan.

O echipă a televiziunii NCN s-a deplasat la sediul RADP de pe Calea Someșeni ca să vadă cum arată declarațiile de avere puse la avizier. Supriză! Sau nu? „Fortăreața” lui Pantelimon și Morocăzan este păzită aprig de portarul care nu dă voie nimănui fără să se apropie de instituție, fără acordul directorului. Care director nu răspunde niciodată la telefon.

„Sunați-l și dacă vă primește…că nu pot lăsa televiziunea să intre așa. Mă scuzați, de asta sunt…Eu vă spun că am mai pățit-o cu alte televiziuni. Să nu avem probleme, că după aia eu sunt…”, a spus portarul.

Când reporterul NCN a întrebat dacă nu poate să meargă până la avizier, portarul părea că nu știe nimic despre niciun avizier, ca și cum nici nu ar exista.

„Care avizier? Deci, trebuie să aveți aprobare de la domnul director. Haideți că încerc să sun și eu să vedem. Îmi pare rău, nu se poate astăzi, e într-o ședință și vreo două-trei ore nu se poate. Nu, nu, la avizier nu se poate. Ar trebui să aveți aprobarea domnului director, tot timpul”, a mai spus portarul.

Nici măcar Doru Teodorescu, purtătorul de cuvânt al regiei nu a catadicsit să discute cu presa. Deși reporterul Cluj 100% l-a sunat de mai multe ori pe parcursul zilei de luni, 3 aprilie, nu a răspuns la mobil. Ne-a transmis, printr-o angajată, să trimitem solicitare scrisă și vom primi declarațiile de avere ale șefilor.

„Mâine ajunge solicitarea la domnul Teodorescu și în funcție de timpul lui disponibil vă face și răspunsul cât de repede poate”, a afirmat angajata RADP pe care a delegat-o Doru Teodorescu să vorbească cu presa.

Suntem curioși cât încasează și domnul Doru Teodorescu ca să NU vorbească cu presa, deși are atribuții de purtător de cuvânt.
Când vom primi răspunsul la solicitarea noastră o să vă comunicăm cât câștigă funcționarii publici din RADP Cluj-Napoca.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 9 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 13 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 13 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 14 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 16 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 16 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 16 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 17 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 17 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 18 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 18 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE